Vill du ha?

image802

Asbest, akassa & faxar

Genom miljöskyddet har jag fått klarhet i asbesten i taket.
Citerar Miljö- och hälsa:

--- har talat med NN på fastighetskontoret som håller i bygget. Enligt honom görs en förändring av ventilationen vilket innebär att man gör hål i taket. Yttertaket innehåller asbest och man har lyft bort några sådana plattor för att göra hålet och sedan ska dessa plattor läggas tillbaka igen. Detta arbete får inte göras av någon annan än särskilt utbildad personal. Plattorna tas ej sönder varför asbest ej frigörs, vilket det gör när man bryter sönder dem. Innertaket innehåller ej asbest. ---

Och så fick jag ju en ny handläggare på akassan som hade som prioritet att göra färdigt mitt ärende. På två dagar var det klart och nästa vecka får jag ganska mycket pengar. Pengar och en ursäkt... SKTF har behållit en medlem.

Och så det här med faxen... ni fattar ju inte vad jag menar. Varför är det ljud på faxar överhuvudtaget? När det går att stänga av? Vem vill egentligen höra ljudet? Man skulle kunna tro att ni är blondiner allihop (jag får skriva så eftersom jag är en fd blondin).

Nu ska jag ha en mysfredag... på söndag har jag sjalträff här hemma igen. Kul!

Trött, energilös, håglös

 Kicking Dirt 
Lägger till ensam och ledsen också...


Varför i hela friden?

En undran har tärt på mig idag på jobbet... varför i hela friden är det ljud på faxen? På flera arbetsplatser har man kunnat stänga av ljudet på faxen, men varför ska man överhuvudtaget kunna höra oljudet. man får ju ett kvitto som visar att det funkar. Man behöver inte höra för den skull... Svara mig någon! Snälla!

Fullspäckat

Det har varit en händelserik dag. Först fick jag en ursäkt från SKTFs akassa för den ogrundade anklagelsen som kastats mot mig om att jag skulle ha myglat och fått ersättning både för jobb och akassa. Sen fick jag förlängt på jobbet fram till minst nyår. Sen blev jag förföljd av teve i Degerfors som absolut ville att jag skulle kommentera det faktum att DIFhar fått en momsskuld till staten för bl a spelarövergångar. Skulle jag säga att jag inte tycker att miljonbelopp för spelarövergångar ska räknas som allmännyttigt och vara momsbefriat skulle jag bli lynchad på jobbet. Det här är Degerfors - vulkanernas hemvist. Jag sprang ifrån teveteamet.


Nu ska jag reda ut vem som ansvarar för asbestsanering på förskolan under full verksamhet... ASBESTSANERING MEDAN BARNEN SPRINGER OMKRING OCH LEKER! Har ni tips på vem jag ringer först?

Kolla din partner eller vän

Jag hittade den här satellitgrejen där man kan söka personer via mobilnumret. Hittade maken faktiskt i kväll. Testa!

Jag vill tacka för

alla tummar som hållits för mig. Det har varit skönt att känna att ni är med mig när det är jobbigt. Tyvärr hjälpte inte tumhållningen till önskat resultat. Bättre lycka en annan gång.... kanske...

 Blowing Bubble 


Skön helg

Härligt väder heeela helgen! Liv och Sonja har varit ute nästan hela dagarna. Torsten fick jag med på en promenad med lördagsgodis som muta - vi har annars inte lördagsgodis så det var glad en nyhet för honom :) Han är inte så godisintresserad men igår gick det bra. Det har varit SVAMPBOB-MARATON på Nickelodeon från 10.30 till 18.00 i två dagar så han har varit klistrad vid teven. För varje nytt avsnitt har han kommit rusandes och skrikit: NU BÖRJAR SVAMPBOB IGEN!!!! Idag fick jag ut honom i studsmattan och plötsligt ville han cykla! Han cyklade runt på gräsmattan med min hjälp och Liv & Sonja turades om att sitta bakpå i korgen (den andra fick jag bära på armen).
Sen sprang vi runt och jagade varann på gräsmattan alla fyra :) En glad utestund på kvällen som avslutades med pannkakor med hallonsylt.


Svampbobs bästis Patrik

Tevekillen och bussystrarna

Mammas troll (lite konstig bild)

Tråkmamman jobbar

Jag har beställt rosor från www.odla.nu Två edelweiss och två john davis. Ska gräva bort alla perenner i rosrabatten och bara ha rosorna kvar. Kanske bara plantera några tagetes eller nåt sånt till sommaren. Jag ska göra det så enkelt som möjligt för mig. Skulle nog vilja ha ett prydnadsträd också, men det får nog vänta.
Här är bilder på rosorna som jag beställt:
image800image801
Edelweiss                              John Davis

Har du adhd?

Jag testade mig om jag har vuxen-adhd och enligt testet har jag det... Inte vet jag... Kanske är jag bara småbarnsmamma... eftersom det är krisläge här för jämnan har jag ingen aning om hur det är att ha normala dopaminnivåer... Inte värt att jag tar reda på det heller.

Här sitter jag för mig själv

en fredagkväll. Pizzan ligger som en klump i magen... Barnen sover, Erik är i källarn och maken hos en kompis och fixar med bilen - som inte gick igenom besiktningen idag :( 

Idag när jag skulle hämta barnen på dagis hittade jag inte Liv & Sonja. De måtte ha varit sist kvar på avdelningen. Till slut hittar jag dem ute på "stora gården" med Torsten. När jag kom tog Torsten sina systrar i hand och sa: Kom nu småbarn! Nu ska vi gå hem! Jag hann i en hast framföra ett klagomål till deras fröken... varje eftermiddag när jag frågar Sonja efter en puss så säger hon: Det är slut pussar! Var tar de vägen? Klart att fröknarna snor åt sig dem under dagarna och inte sparar en endaste liten en till den hårt arbetande mamman! Liv har som tur är pussar kvar varje dag. Och hör och häpna: Jag frågade Torsten efter en puss häromdagen och jag tror, utan att tänka böjde han sig fram och gav mig en. Första gången på över tre år. Jag brukar ju våldspussa honom och han gör inte så kraftigt motstånd men frivilligt är ytterst ovanligt. Han blev förvånad och förlägen själv och började fåna sig.

Jobbet ser ut att bli förlängt och i oktober får jag ta över ett område så att jag får "egna" löner. Än så länge är jag bara resursförstärkare. Blev så glad när de sa: Vilken tur att det var du som kom - som är så självgående! När jag väl lärt mig hela systemet så ska jag skicka mitt CV till min egen kommun som använder samma lönesystem. Kanske kan jag få vicka där någon gång.

Nä nu ska jag se Law & Order!
Natti!

Törs man förresten be om några tummar igen? På onsdag?*viskar försynt*

Jo jag vet...

att det är nedslående att besöka den här bloggen nuförtiden... Värsta motvinden har vi drabbats av. Men det är ändå så att barnen mår bra och är glada. Livet är inte så hårt egentligen - men såna saker som händer oss tar energi. Energi som vi inte har.

Men ny bil har vi nu. En sån här: image792
Bilden är snodd från nätet. Sjusitsig är den i alla fall så att hela familjen kan åka bil. Det har vi inte kunnat på drygt 1½ år.

Barnen trivs på dagis och jobbet går bra. Jag kliver upp halv sex och travar till bussen tjugo över sex varje morgon. Jag får en del motion också. Varje morgon får jag en femtonminuterspromenad - eftersom jag väljer att gå till stationen istället för en hållplats tio minuter bort. Och sen är det tjugo minuter till stationen i Degerfors varje eftermiddag. Och sen hem igen med ett stopp på dagis och hämtning av alla barn. Det blir en timmes motionerande varje dag. Och jag äter inte så mycket heller under veckorna. Mat och frukt men inget annat.

Degerfors är ett trevligt ställe måste jag erkänna. När jag klev ut från Nämndhuset för att traska till tåget en eftermiddag mötte jag en konstapel som artigt hälsade :) Och barn jag möter på väg från skolan hälsar också... Men är Degerfors så litet att alla hälsar? Trevligt är det i alla fall. Och på måndag vankas det restauranglunch med M som jag inte träffat på åratal. Hon flyttade dit ungefär i vevan när Torsten föddes... Hon visste inte att jag var trebarnsmor nu.

På söndag börjar föräldraträffarna i
FA. Har du ett barn med autism och bor i östra Värmland så är du välkommen!! Ja medlem i FA ska man ju vara med.


Har inte sett om insändaren kommit med i någon tidning ännu...


Föräldratest

Testa ditt föräldraskap här! Jag blev den ekologiska och pedagogiska mamman... som läser Jesper Juul... HELT RÄTT!!

Grattis Karin till Sigge!!

Hoppas nu han får heta Sigvard som jag bestämt   Baby Jag väntar hem er för selprovning whenever. Eller förresten får jag nog packa ner selarna i en väska och komma till er eftersom vi fortfarande har katt... t o m en kattunge som heter Morra (efter Moster ;))

 Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat  Heart Beat 

Annars snurrar tankarna på så att jag inte vet vad jag ska skriva... Jag kan väl berätta att jag ÄNTLIGEN blivit medlem i Cancerfonden. Fattar inte att jag inte gått med tidigare. 200 kronor om året. Cancerfonden var det bästa stället att vända sig när Ulf blev sjuk och läkarna inte pratade rakt ut med oss om prognoser o dyl. De hade jättebra service och ställde upp med svar på frågor. Med tanke på hur omgiven jag varit av den sjukdomen de senaste sex åren så borde jag definitivt vara medlem. På bussen imorse läste jag en runa över en fd arbetskamrat och grät floder. Tonårskillen som satt i sätet mitt över såg alldeles förstörd ut och undrade nog vad tanten sysslade med. Ni känner till uttrycket att Gud tar först hem de sina... ibland känns det verkligen så.

Jo jag meddelade SKTF att jag överväger att byta fackförening p g a akassan. Då erbjöd de mig hjälp mot akassan... Gud vad knäppt. Fackets jurister ska alltså hjälpa mig att få rätt mot deras egen akassa. Jag funderar på hur jag ska göra. Jag har annars otåliga värvare från SAC i omgivningen :)

Förresten pratade jag med en person från Vuxenskolan för någon vecka sedan på COOP när jag var ute och handlade. Vi pratade om ditten och datten och om föräldraträffarna i FA som jag ska ha i deras lokaler. Så nämnde jag att jag så gärna skulle vilja ha en föräldraskapscirkel... i makarna Sears', Jesper Juuls och Tomas Ljungbergs anda. Om att respektera sitt barn. Om att se sitt lilla barn som fullt kompetent. Om att vara en Nära Förälder. Om att behålla anknytningen upp i åldrarna. Förra veckan ringde en kursansvarig från Vuxenskolan i Karlstad upp mig och vill träffa mig för att diskutera innehållet och se litteraturen jag vill ha som grund och för att diskutera var vi bäst hittar de andra deltagarna. Bor du nära mig och vill vara med så hör av dig!! Det ska bli jättespännande!

Hösten

Jag skulle vilja stoppa upp den och konservera den ett slag...
image791

När jag ser växlingarna av färger i träden och fågelstrecken... då blir jag fylld av något... LIVSKRAFT! Regniga dagar är det mys hemma och soliga dagar är vi ute. Alla dagar har ett värde. På morgnarna när jag går till bussen är det mörkt nu. Snart faller löven och Torsten kan sparka dem framför sig på väg hem från dagis. Vi pratar alltid om årstiderna så att han ska känna att det är återkommande. Jag minns ett teveprogram om Mikaelgården i Järna (drömskolan för barn med autism) och de pratade om erytmi. Allt var återkommande i stort och smått för att skapa en tydlig livets rytm till de barnen. De kunde känna sig hemma i det återkommande. JAg har tagit fasta på det och upprepar mycket av det som är återkommande. Det blir som mantran för oss.

Just nu ligger Torsten med 38.5 i feber. Han sa till mig medan jag la Liv & Sonja: Nu är jag sjuk, mamma! och så la han sig i sängen. När tjejerna hade somnat fem minuter senare gick jag efter örontermometern och visst var han sjuk. Det gick väldigt fort. Maken är i Borås och köper ny bil. En Opel Safira så att alla får plats :)

Det bara fortsätter :(

Läs här om hetsjakten!

Hoppet om en framtid

Nog visste jag att det skulle bli svårt att ge min son ett bra liv när jag fick veta att han var autistisk. När jag kom i kontakt med andra föräldrar genom olika forum fick jag höra deras erfarenheter om vårdbidrag, LSS och skolan. Det var inte roligt... Försäkringskassans godtyckliga bedömningar om vårdbidragsnivåer trots att det finns praxis som säger att autism ska ge helt vårdbidrag. Andra funktionshinder bedöms inte lika godtyckligt eftersom de barnen påminner mer om varann. Autism kan se ut på så många olika vis eftersom det har så mycket med individ att göra men ett svårt funktionshinder är det ändå. Diagnosen autistiskt syndrom gör att man hamnar i personkrets 1 och gör att man har rätt till stöd enligt LSS. Många är de familjer som sökt stöd och fått beslut på x antal timmar i veckan, men de liksom vi har inget stöd. Det finns ingen som verkställer och ingen som bryr sig. Våra beslut om stöd enligt LSS gör att nivån på vårdbidraget sjunker - trots att det bara är en pappersbit vi har.

Vi har haft tur och har en fantastisk förskola som erbjuder ett bra stöd till barn med autism. Förhoppningsvis ska vi om något år ha rätt till en vettig skolgång - om inte Carlbeckkommittén fått genomslagskraft så att autistiska inte ska ha rätt till särskola utan tvingas till inkludering - som i praktiken är den värsta sortens exkludering eftersom inkludering kräver pengar och resursen som skolorna inte har - förutom stora kunskaper om funktionshindret som i många fall också saknas. Ett barn med autism som är inkluderat i vanlig skola kräver att föräldrarna strider under hela skolgången för de resurser som barnet har rätt till och många fall vittnar om att skolorna ändå misslyckas - av ekonomiska skäl.

När våra barn sen slutar skolan ska vi se det som en möjlighet att de ska ut på öppna arbetsmarknaden enligt områdeschefen på Försäkringskassan. Kan en människa med kunskaper om autism göra ett sånt uttalande? Jag inbjuder dig Marie-Helen Lindström att tillbringa en dag med oss! Din kommentar: "Vi jobbar med sjukförsäkring, inte inkomstförsäkring", känns som ett hån. Nu är det alltså dags för oss att försöka spara pengar så att vi kan ge vår son försörjning efter vi har gått bort? Förutom att vi får ha honom hemma som barn i huset framtill dess...

Hoppet om en framtid värt namnet dör ut...Det här är en insändare som jag skickar till värmländska tidningar


Tack familjen S!!

Vi har aldrig fått några begagnade kläder till Liv och Sonja - eller till Torsten heller för den delen - men häromveckan hörde en granne av sig och undrade om om vi ville ha kläder efter deras ursöta tvillingflickor. De är knappt två är äldre än Liv och Sonja. Idag kom de hit med kläderna och gissa om jag hade glada tjejer här. De älskar kläder och speciellt skor och mössor - men även jackor och koftor. Fem minuter efter att vi fått grejerna såg de ut så här:

Allt var jättefint och vi är så glada!!

När vi var ute tog jag hand om mina rosor. Jag är hopplös på trädgårdar. Inget för att rensa ogräs men rosorna kan jag och de blommar för fullt nu. Jag klippte bort några slokande blommor så att det otal knoppar ska få spricka ut innan frosten tar dem. Jag ska ta bort allt annat och bara ha rosor tror jag. Och bara sätta ettårsväxter runtom.
image784


Senaste veckans behandling

från min akassa gör att jag bestämt mig för att lämna SKTF. Inte kan det vara meningen att jag ska betala in medlemsavgift till en förening och sen bli kränkt? Jag är absolut för att man ska vara med i facket så jag byter alltså till ett annat fack. Jag är inte en person som tar emot sånt utan jag gör något åt situationen om jag kan. Eftersom akassan inte går att resonera med ser jag ingen annan lösning än att byta nu när jag ändå jobbar. Pengar därifrån kan jag nog glömma. Innan de har granskat mina deklarationer från det Adam gick i blöjor har jag gått i pension. Jag har i alla fall fått ett intyg från Bolagsverket på att jag inte finns i några bolagsstyrelser eller på annat sätt är förknippad med någon näringsverksamhet. Jag är inte ens medlem i Kooperativa Förbundet - alltså inget MedMera-kort.

Just nu

är jag sur och arg. 16 juli var min första arbetslösa dag och jag travade iväg till Arbetsförmedlingen och anmälde mig där. Jag har sökt massor med jobb och har faktiskt fått säga nej till ett par nu i veckan eftersom jag ju redan jobbar. I juli 2004 startade jag en enskild firma som jag fick lägga ner när jag blev gravid med Liv & Sonja. Den var aktiv i ett år sen var jag för trött och illamående och i augusti 2005 blev jag sjukskriven för hotande förtidsbörd och sen låg jag inlagd hela vintern - kändes det som - och sen kom Liv & Sonja. I samråd med Skatteverket så avvecklade jag i juni 2006. Jag gjorde förlust med någon tusenlapp, men det gjorde mig inget. Nu när jag blev arbetslös och ville ha arbetslöshetsersättning så vägrar akassan att gå med på att jag inte driver en lönsam näringsverksamhet och att jag sitter i bolagsstyrelser lite här och där. Jag har uppgett att jag avvecklat och skickat in intyg från Skatteverket men ack det räcker inte. Tre års deklarationer och ett intyg från Bolagsverket om att jag inte är ägare till ett bolag eller att jag sitter i någon bolagsstyrelse. Det är skrattretande egentligen. Om det inte vore för att vi först råkade ut för makens avstängning från Försäkringskassan och så nu får jag inte heller några pengar. Och sen har de nu också fått för sig att jag uppburit  ersättning från dem samtidigt som jag jobbat... Jag var arbetslös en månad i början av 2005. Då sa en handläggare att jag fick ha firman kvar om jag inte jobbade i den utan bara deklarerade och gjorde bokslut, men nu sa världens suraste tant att jag hade fått den godkänd som bisyssla. Herregud vilken röra. Men när jag skulle ha fått pengar av dem och arbetat vet jag inte... och det talar de inte om heller. Men jag antar att de tänker anmäla mig för bedrägeri. Eftersom jag vet att det inte har hänt så undrar jag om något gammalt arbetsgivarintyg blivit fel... men när? 2003 var jag arbetslös någon månad... Lönen från Manpower funkar som timlön och kommer först i slutet av oktober... Perfekt. Nu lever vi på makens sjukersättning, barnbidrag och vårdbidrag. Man får väl vara tacksam över att man har ett funktionshindrat barn som ger lite pengar...

Smyger in lite

antifascistisk propaganda! Apropå att nazismen ökar i länet :( Syndikalistisk ungdom manar till gemensam manifestation mot fascismen!

LSS - snyggt på pappret

Tänk vilken enorm lycka!! Vi fick ett förlängt beslut på sex timmar/vecka avlösning i hemmet!!! Och tack vare det beslutet har vi avdrag från vårdbidraget. Tänk att man är så avlastad av ett beslut på pappret!! Det faktum att det inte finns någon avlösare bryr sig ingen om. Huvudsaken är att vi har rätt till en.

Jag misstänker också att översynen av LSS som regeringen gör kommer att försämra ytterligare - man får nog inte ens behålla pappersbiten snart...

Om det räckte med det. Läs
här!

Imorgon behöver jag era tummar!

Fråga mig inte varför! Håll bara en tumme eller två för mig. Snälla!


Raringar!! 
Blow Kiss 


Oldie

Har tänkt skriva om det här med ålder ett tag... Det är en sak som uppehåller mig mycket just nu. Jag har blivit så gammal på kort tid. Alltså åren spelar mig ingen roll. De känns bara konstiga. Man har olika föreställningar om hur man ska vara i en viss ålder och det stämmer ju aldrig. Så är det nog för alla. Nej, det är att jag plötsligt blivit så gammal till utseendet. Jag har alltid sett så ung ut. Som femtonåring såg jag ut som tolv och jag fick visa legitimation på Systembolaget upp till dryga trettio. När jag var i trettioårsåldern trodde ingen att jag var så gammal. Men nu ser jag gammal och sliten ut och känner inte längre igen mig i spegeln. Nu är det ingen som säger: Nämen, är du över fyrtio!! Det är så obehagligt att inte vara överens med sin spegelbild. Jag förstår att det är sex år av sömnbrist som påverkar och förstås det faktum att jag faktiskt är över fyrtio.
image779

Tänk om man hade tid att ta hand om sig. Den här månaden har jag inte ens varit till frissan eftersom jag varit utan pengar sen i juli - akassans kvarnar mal långsamt. Jag anmälde mig 16 juli och idag är det 7 september. Det är min firma som de inte får tillräckligt med uppgifter om. Ändå har jag lämnat in intyg om att jag avvecklade den förra året. Och sist jag var arbetslös fick jag den godkänd som bisyssla. Häromdagen pratade jag med en kvinna där som troligen hade pratat med människor som inte förstod hela dagen och så ringer jag och det brister för henne. Hon var i värsta försvarsläget och så fort jag sa något så gick hon igång. Naturligtvis skulle jag ha bett henne andas djupt och påminna om att jag aldrig ställt de här frågorna förut. De som gjort det var 200 andra personer och de frågade också bara en gång var. Även om vi är korkade så är det inget att bli upprörd för och utan oss skulle hon inte ha det där jobbet. Jag var helt slut efter att ha pratat med henne. Annars har jag bara goda erfarenheter från SKTF:S akassa.

Och som alltid på hösten är det aktuellt med rovdjursdiskussioner: JAG ÄR FÖR VARG OCH BJÖRN!! men är så björnrädd att jag inte törs springa i skogen.

Bakslag

Det har varit stora förändringar för barnen de här veckorna. Liv & Sonja har börjat på dagis. De ska med på morgnarna när Torsten ska iväg. Det är en stor förändring för Torsten också. Jag är inte hemma när barnen vaknar. Torsten stannar där drygt tre timmar längre än han brukar. Han har tydligen varit glad och så där men idag kom bakslaget här hemma. Han blev rent hysterisk på Liv när hon stod nära teven för han var rädd att hon skulle stänga av den. Och sen fick ingen annan vara hemma för han skulle vara bara med mig. Och jag var tvungen att plocka ner plancherna han har på väggarna. Varför vet jag inte.

Nu vill jag va en lecken polke, snyftade han och kröp in under täcket i sin säng. Han har varit ledsen och trott att jag ska missa tåget varje dag sen i onsdags. Hoppas att det snart ska bli rutin för honom.

Imorgon ska vi åka till vischan och träffa Lotta!   
Leaf Pile 


Gäsp II

Oj vad trött jag är!! Stökig natt och så upp halv sex för att göra sig iordning för att jobba första dagen. Tjugo över sex traskade jag iväg till bussen. Jobbet gick bra. Det är MYCKET enklare löneprogram än landstingets. Det här lär man sig snabbt. Idag har jag lagt in timtider och kostavdrag. Och det ser ut som att uppdraget kan förlängas året ut. Tråkigast var att jag missade tåget hem och Torsten bröt ihop hemma så maken fick slänga in alla barn i bilen och hämta mig. I bilen blev Liv åksjuk och sista kilometern kräktes hon - i mina händer. I fem minuter satt jag med händerna fulla av processad banan. Det gör man ENBART med sitt eget gullebarns kräk. Väl hemma har jag varit alldeles slut. Och barnen har varit hungriga HEEEELA TIDEN. Liv har hunnit med två middagar och ett kvällsmål sen vi kom hem vid fyra. Vegetarisk pyttipanna, potatis med fläsk i löksås och macka och yoghurt. Vid åtta sov alla tre. Jag gick upp och lagade mat till lunch imorgon. Idag har jag ätit sallad som jag köpte på Prix men jag skanog försöka ha matlådor. Jag är van att bo granne med jobbet. Nu har jag några mil hem. Jag gjorde en het curry-gryta och basmati-ris som jag sitter och smaskar lite på nu innan jag ska sussa. Imorgon ska jag gå i god tid till tåget. Det är jättelångt från nämndehuset till stationen... skumt att den ligger så utanför samhället... ändå fick jag en genväg visad för mig.
Gonatt från mig!
image778


Känns skumt

Imorse tog maken alla tre barnen till dagis vid åtta. Kvar var jag och satte på morgonkaffet. Sen kommer han hem med en påse från bageriet. Vi satt i godan ro och drack kaffet och åt våra smörgåsar. Ingen som skulle ha en sked och dricka pappas kaffe. Eller som skulle doppa sin smörgås i mitt. Inga tjejer som blev osams om Torstens dinosaurieballong. Bara tomt. SKÖÖÖÖÖÖÖÖNT! Imorgon är det jobbet som gäller.

Omtumlande...

Liv & Sonja stooortrivs på dagis. Idag har de sovit middag där för första gången. Det gick jättebra. Imorgon ska de nästan gå heldag. 8-13.30 och den resten av veckan 8-14. Nästa vecka blir det heldagar 8-15.15. Usch det ÄR långa dagar för alla tre... Men jag tycker det är bra att jag är tillbaka till kvart över tre trots att jag pendlar till en grannkommun. Och att maken lämnar dem på morgonen kl åtta. Men vad kul det ska bli att jobba och prata något annat än bajs och sandlåda.

Det största som hänt i livet - borde egentligen få ett eget inlägg men jag är trött - hände häromkvällen. Jag sa till Torsten: Jag älskar dig, min vän, när han skulle sova och han såg på mig med sina underbara bruna ögon och säger varmt: Jag med, mamma. Sen kurade han ihop sig och somnade. Jag borrade in näsan i hans nacke och grät en stund (och det gör jag nu med när jag skriver om det).

image777

Nya tunikor från florin igen:)

image772
Äntligen fick jag till en okej bild på BÅDA två i nya fina tunikorna. Tack
florin!

Synd-om-bilder
Sjuka familjen... och min nya datahörna i mitt överröriga sovrum...

Dagisuppdatering

Idag fick både Liv och Sonja gå till dagis och både jag och maken var med. Precis före elva lämnade vi dem och det gick jättebra. Vi gjorde några ärenden och så blev jag bjuden på lunch :) Barnen åt på dagis - eller Liv åt. Sonja ville inte äta. Synd att de har ärvt min petighet med maten. Hoppas att det blir bättre med tiden. När vi skulle hämta dem kl 12 var de jätteglada och vi packade in alla tre i hyrbilen och så fick jag gå hem - jag får inte plats med tre barnstolar. Vägen hem i bilen tar knappt fem minuter men det var tillräckligt för att Liv skulle somna så pappa och Torsten tog en tur medan jag och Sonja gick in och sov en stund - eller Sonja sov. Jag hade inte tid även om jag skulle vilja. 

På måndag ska de prova att sova middag där. Vilken tur att Sonja lärt sig somna i sängen innan. Då blir det nog inte så svårt. Vi är rejält förkylda nu allihop - utom Torsten. Men det kommer väl... hoppas inte, för han har det jättejobbigt när han är förkyld :(

image762