Andra sjalen

52005-18

Växer som gräs...

52005-1752005-15

Nu har vi varit på tvåmånaderskontroll och hjälp vad de växer! Liv har ökat från 2455 g till 5330 g på 9 veckor. sonja har ökar till 5055 g från 2895 g. Doktorn tittade på Livs deformerade skalle, men hon tror att det rättar till sig bara jag har lite koll på hur hon ligger och att jag vrider hennes huvud när hon sover.

Vi bar dem i sjalar på stan idag. Vad uppseende vi väkte. Jag har sprungit ner till affären med ett barn i sjal förut, men när jag och maken kom med varsitt barn på magen nästan snubblade folk. De pekade och skrattade. Ja, vi gjorde folk glada i alla fall. Så är det när man bor i småstad.

Sjalbarn m m

52005-13

Om kvällarna den här veckan har Liv & Sonja haft ont i magen och behövt bli burna... Vi har burit i varsin sjal när det varit som värst, men ikväll var det bara jag hemma och då fick jag stoppa ner bägge två i sjalen. De gillade det inte så mycket men de tystnade i alla fall. Att köpa sjal var det bästa jag gjort. Jag ska köpa en moby till åt min man också. 

De har sovit hela dagen idag så att Torsten och jag fått en riktigt trevlig mysdag för oss själva. Häromdagen visade han för första gången lite svartsjuka gentemot sina systrar. Han har varit en så duktig kille som visat stort tålamod. Han får alltid vänta numera. Det har gått över förväntan.

Det har varit någon sjuk här i tre veckor nu. Det är bara jag kvar att insjukna. Än har jag kommit undan med lite snuva och illamående. Tjejerna kräks upp maten flera gånger om dagen och killarna är också dåliga. Feber, ont i halsen och ont i magen med illamående... Skulle jag bli sjuk så rasade allt... eller?

Mammas goding

Mammas goding
Tack vare de sjusovande systrarna har Torsten sin mamma helt för sig själv på dagarna. Han gosar och leker med sin mamma som aldrig förr. Synd att man ska vara så trött att man inte kan ge något barn 100 %. Nu är alla  - inklusiva jag - lite sjuka och Torsten får stanna hemma från dagis. Önskar nästan att han sov middag igen :-)

Sömntutor

Sömntutor
På dagarna passar det att sova!! Då när jag har fullt upp att passa storebrorsan :-( Två timmar sov jag igår natt. Lite fler i natt men det skulle vara skönt om de inte sov heeeela dagen. Förstår ju att de är trötta av att ha haft magknip halva nätterna.Sjuka tjejer...

Så har de blivit sjuka, mina småtjejer. Näsorna rinner och de har lite feber. Torsten var aldrig sjuk när han var bebis så det är nytt för mig. Det började med att Erik blev dålig och sen Torsten och pappa. Igår morse hörde jag att Liv snarkade och sen upptäckte jag att båda var riktigt snuviga. Jag sköljer näsorna med koksaltlösning innan de ska äta.

Apropå koliken har jag tänkt prova med Nutramigen istället för vanlig modersmjölksersättning. Jag tror att det är komjölken de reagerar på. Tyvärr ska det visst smaka lite läskigt, men jag har fått rådet att söta lite i början. Kanske kan jag dra ner på kolikmedicinen då.

Nyfiken i sjal

Nyfiken i sjal
Sonja har inte riktigt förstått det där med sjal... visserligen somnar hon gott i den och tycker om att bli buren i den, men hon vill absolut hänga ut huvudet. Hon ska titta på mig hela tiden .-) Jag får fälla in det när hon somnat.