Man kan inte se sig mätt...

Skönheten didymos wellen granat!! Nu är den tvättad och struken och känns riktigt mjuk. I fredags bar jag i den klädd i helvitt. Den lyyyyser! Glöder!

image453
Se vad jag är långhårig - för att vara hårfobiker

Magbildsutmaning!

Jag har låtit mig inspireras av Jenny-Anns fina magbild och ska lägga ut en grotesk bild på min mage i v 35 (Liv & Sonja föddes i v 36). Jag utmanar alla bloggande (blivande) mammor att lägga ut bilder på sina magar. Jag har för övrigt drabbats av en tillfällig minnesförlust och minns inte alls hur jag avskyr att vara gravid (bebisbesök i helgen). Nu lääääängtar jag efter en BEBIS!!! OCh magar är såååå fiiiiiina!!  Just nu sitter Torsten vid datorn som magbilderna finns i men sen ska jag visa er hur en mage ska se ut :) Värre utmaningar finns. Jag kunde t ex be alla sätta ut en bild på magen efteråt *asg*

Nä, jag ljög... jag har bilder från v 30 när jag precis blev inlagd på förvården. Efter det blev jag nog för deprimerad...
image454
Senare den dagen det här fotot togs åkte jag in till förlossningen och blev kvar på sjukhuset i sex veckor.

Spindelmannenisis

image445


Kan det vara smygläsare på jobbet?

Eller är ni bara upptagna på helgerna? Kikar på statistiken och måndag till torsdag är det ca 70 läsare och fredag till söndag droppar det till 40-50. Nu ska jag stjäla en stund och försöka komma bortom inledningen på Somna utan gråt (No-cry sleep solution) som jag ivrigt väntade på den svenska översättningen på och sen inte hinner läsa... Ska sätta mig ute i solen medan Torsten äter bullar och "läser" tidningar. 

 
Reading 


Lyckad sjalträff

Idag har det varit sjalträff här hos mig. Sjalmammor från när och fjärran (Värmland) dök in kl 11 i förmiddags med bebisar, småbarn eller utan barn. Vi var sammanlagt 10 mammor och jag tror det var nio barn. Torsten och pappa åkte till Mariebergsskogen i Karlstad och tittade på djuren medan alla tanter med sjalar var här. Det var så fint väder att vi kunde sitta ute. Igårkväll bakade jag bullar - assisterad av bullälskande Torsten. Han får inte bullar så ofta eftersom jag måste baka dem mjölkfria åt honom och jag orkar/hinner inte så ofta. I morse skulle han inte ha smörgås utan bullar till frukost :)

Liv och Sonja höll igång hela dagen. De har inte ro att äta när det är mycket folk så innan sjalarna dök upp var Liv fullproppad med gröt och Sonja hade precis ätit en hel banan alldeles själv. Sen fikades det bullar och kakor. Inte blev det någon middagssömn heller på vanlig tid. De var alldeles för uppspelta och glada. När sista sjalaren hade gått vid 14.30 fick de äta mat och sen gick jag på en promenad med dem. Liv somnade på en gång i vagnen och Sonja på armen så att jag fick sjala in henne medan hon sov. De sov en halvtimme och sen var det fullt ös igen. Vi har varit ute hela dagen. Kl sju ikväll fick jag äntligen in dem så att de fick äta kvällsmat, bada och sen sova. men det var väldigt busigt innan de somnade. Pappas snarkningar ljuder från Livs sida...


Underbara Liv!

image443

Värsta barnhagen!

image442

Enorma framsteg

som nog bara kan förstås av den som har ett barn som Torsten :)

Jag var trött en eftermiddag och barnen var kinkiga och jag höjde rösten åt Torsten. När jag blivit arg (onödigt) brukar jag be om ursäkt för att jag höjt rösten. Det har jag alltid gjort, men den här gången glömde jag bort det och Torsten var inte riktigt sig själv. När jag frågade vad det var sa han att jag skulle be om förlåtelse. Tänk att han förstod vad det betydde så väl - in i hjärtat! Han fick sitt förlåt och blev en glad unge igen :)

Jag ville en kväll berätta om Kolmårdens Djurpark eftersom vi planerar att åka dit snart - helst innan värsta turistsäsongen börjar. Torsten började då prata om Mariebergsskogen som vi besökte i somras (ett parkområde med djur som hästar, grisar, getter). Jag försökte få tillbaka samtalet till Kolmården och då säger han: Sluta prata, Mamma! Jag berättar nu!

Ikväll skulle jag ta ett kort på honom just för det här inlägget och då säger han: Ska du ta ett kort på mig, Mamma? (med betoning på alla ord) Ja, svarar jag och knäpper en bild. Det gör ont i ögonen när det kommer det vita ljuset.

image441

Han brukar busa med mig genom att hålla sitt ansikte nära mitt och göra grimaser och bubbelprata (det låtsastal som han hade innan han lärde sig prata för 1 ½ år sedan). Jag brukar stjäla pussar när han ändå är så nära. Det är en del i buset att jag försöker pussa honom. En gång förra veckan satte han sin hand över min mun och pussade mig på näsan. Första (och kanske enda) pussen!!

Det är bara drygt 1 ½ år sedan han sa Mamma första gången...

Invigning av

nya regnställ och ko-gummistövlar.
image440

Tillåt mig vara ytlig :)


Sonja och Liv i nya pyjamas och Liv & Sonja i nya jeans

Vilken tillfredsställelse att shoppa nya fina kläder till småtjejerna! Det överträffar mina förväntningar att ha flickor :) Favvemärket är absolut Okaou.

Och idag har Liv & Sonja varit till frissan! Ursnygga blev de! De har samma frisyr som mamma :)

Sitter med Sonja i sjalen...

och hon har nyss somnat kl 22.30... suck! Disken som jag skulle ta står kvar på diskbänken och jag är stentrött :( Imorrn får hon inte sova middag!! Hon har lagt sig till med sovmorgon och förskjutit hela dygnet. Liv & Torsten somnade snällt mellan 19-20.30 men bus-Sonja bara sjöng och skrattade. Jag kånkade runt med henne på ryggen länge och en gång somnade hon till, men vaknade och var jättelycklig och busig så fort jag la ner henne. Nu är hon inknuten på magen och ångar av sovvärme. Myspysigt är det och det är inte så ofta jag bär så längre.

image436

Det ska förresten vara sjalträff här på lördag. Det ska bli riktigt trevligt :) Hoppas det blir fint väder så att vi kan vara ute. Och hoppas att staketet är uppe till dess. Vi ska få staket som bostadsanpassning och firman som ska sätta upp det var här och kollade och mätte i fredags...Ett vanligt grönt gunnebo har vi bett om. Då kan man sätta häck sen och det blir inte så uppseendeväckande som plank med reglarna på utsidan.

Morgonfrissor

image434
image435

Om sorgen och tron...

Idag fick jag ett rart mejl från en cyberväninna som tragiskt förlorade sin man förra året. Hon frågade om sorgen. Min sorg efter Nancy Grace. Min bästa vän som gick bort på nyårsdagen. Sorgen som man lever med dagligen men som trängs undan av livet emellanåt. Jag saknar min vän varje dag. Ibland - ofta - är jag arg. Jag levde i en villfarelse att jag inte skulle förlora henne helt, utan att jag skulle känna hennes själsliga närvaro. Att vår vänskap som var så stark skulle överleva hennes död. Att hon skulle fortsätta vara hos mig om jag behöll mycket av hennes saker. Men hon är bara borta. Hon finns inte alls här på något sätt. Det är bara tomt. Hon tog med sig alla glada minnen och lämnade bara minnet av död och saknad kvar hos mig. Ibland blir jag rasande på henne för det. Hon var så full av kärlek men nu är den bara borta. Inte ett spår... Hennes kläder i min garderob är själlösa. Det vackra vindspelet i form av en ängel i infattat glas är nog det som starkast påminner men ingen närvaro finns i den heller. Idag skulle jag gå på toaletten medan Torsten skulle välja film att titta på och när jag satt där med stängd dörr - vilket inte händer alltför ofta - så sköljde en våg av sorg över mig och jag började plötsligt  gråta och sakna henne så oerhört. Så är min sorg idag. Jag vill henne något varje dag men hon finns inte här. Hon är bara borta och har lämnat ett hemskt tomrum efter sig. Tomrum. Det är inte bara sorgen efter henne utan min tro som är satt i gungning nu. Jag vet faktiskt inte var hon tagit vägen och det är hemskt. Hennes starka tro var med henne till slutet och hon var förvissad om att hon skulle möta sin Gud. Men jag vet inte alls... Det här tomrummet skrämmer mig och gör mig väldigt osäker på om det överhuvudtaget finns någon högre mening med något... Hur kan en människa bara upphöra att existera på det viset?

image433

Tillägg 21 april: Samtidigt när jag tänker närmare på det så väger barnen över och de är ju mirakel. Det jag tappat med Nancys död har inte påverkat den starka upplevelsen som det är att få barn. Jag har mina starka och svaga dagar...

image432
Navajo Nation - NG var ½ navajoindian

Svårt att scrolla ner?

Sätt markören på statcountern uppe till vänster och scrolla med pilknappen.

EFIT - Ett Foto I Timmen

Här är mitt bidrag till EFIT. Nästa datum är 2 maj.

image416
07:10 och bara mamma är vaken
image417
08:10 måste man äta händerna här. Jag vill ha frukost!!
image418
09:20 frissan ställer gladeligen upp och tar knäppa (och elaka) bilder
image419
10:13 nyfriserad
image420
11:08 dags att gå till doktorn. Bäst att vara hel och ren.
image421
12:24 tjurrusning till dagis. Pappa har GLÖMT att hämta Torsten :(
image423
13:15 Liv och Sonja har fått dagisplats. De ska bli Myranbarn!!!
image426
14:25 dags att byta från dag till eftermiddag
image427
15:13 Bus i sängen innan mellis

image428
16:18 Baby Einstein.
image429
17:20 Renlighetsivrare
image430
18:10 Garderobbus
image431
19:05 Gonatt!


Tack Johanna!!

För kramar och energi!! Nu känner jag mig stark igen :)

 
Braveheart 


Livs läkarbesök

Idag var Liv till doktorn för sina överrörliga leder igen. Och för avstämning om hennes komjölksallergi. Hon var ganska barsk idag och drog ihop ögonbrynen. Det var inte roligt. Men doktorn var snäll mot henne och fick undersöka lederna ändå. Knäna var helt ok. Ingen oöverrörlighet där. Yippie! säger jag som har stora problem med det själv. Speciellt när man sen måste sitta stilla t ex i skolbänken. Ajaj! Men resten av kroppen är ju som en sprattelgubbe på henne. Hon är kraftigt överrörlig men doktorn trodde inte att hon har ont - ännu i alla fall. Men å andra sidan har man inte kunnat fråga någon liten tjej om hon har ont och fått ett adekvat svar... Han tror att hon helt enkelt blir så överansträngd att hon inte orkar med sig mer under eftermiddagarna. Han är positiv till sjalen och de fick en liten demo när vi skulle gå :) Som det ser ut nu så får jag försöka sjala mer under eftermiddagarna och så kanske hon kan ligga en stund och kika på Teletubbies eller Baby Einstein. Mjölken får hon vara utan till i höst då vi ska provocera nästa gång. Och så har det tillkommit misstänkt nötallergi. Hon reagerade direkt med nässelutslag när hon snodde Torstens chokladägg i påskas. Han var också positiv till att hon fortfarande äter nattmål eftersom hon är såpass slank. Hon äter två flaskor per natt men lägger inte på sig. Inte undra på när hon överanstränger sig varje dag. Sonja däremot börjar se ut som en michelingubbe(gumma).

 
Doctor 

För den som inte vet vad överrörlighet i lederna är så kan jag säga att man sträcker över leden åt fel håll. Alltså tar det inte emot när det ska och man kan börja för långt. Det ger smärtor och kan ge skador på leder och ligament. Jag har ledinflammationer och överanstränger lätt leder och får  t ex vatten i knäna om jag gått mycket i fel skor. Jag har gått hos sjukgymnast och lärt mig att kontrollera och hålla tillbaka rörelserna mer. Mest är det knän och nacke som jag haft riktigt besvär med. Min överrörlighet som gör att jag medicinerar dagligen är INGENTING i jämförelse med Livs. Hon kan inte stå upp utan att kroppen svajar och när man tar tag under armarna och lyfter försvinner armarna liksom. Det finns inte det där naturliga stoppet. Hon är jobbig att bära med eftersom hon är så svajig och inte har någon stadga i kroppen. jag sökte läkarhjälp första gången när hon var fem månader eftersom jag kände att det var något galet med hennes lilla kropp, men då var det för tidigt att göra en ordentlig undersökning eftersom hon hade för mycket spädbarnsreflexer kvar.


Inspirerad av Johannapannan

som så många gånger förr, installerade jag en räknare och ett program som visar var i världen mina besökare på bloggen kommer ifrån. Överst stod karlskoga, Örebro och Karlstad och sen var det orter från hela landet, men också några besök från Tyskland!! Guten heute alla glada tyskar som läser på min blogg!!!

 
   ochalla fransoser.
Är du miljöpartist?!

Igår gick jag i godan ro på stan med Sonja i sjalen bak på ryggen. Jag var iklädd att par vinröda jerseybrallor och mörklila blus. Och så hade jag i sommarvärmen på mig Birkenstock. Plötsligt cyklar en man upp bakom mig och hojtar: ÄR DU MILJÖPARTIST?! Jag hajjar till och svarar: Öh, näe! NÄHÄ?! DE BRUKAR JU SE UT SOM DU...

 
Faint 


Äntligen studsmatta!!

image411


Ibland kan kärlek göra ont i magen

När jag fick se den här bilden på Liv när hon sitter och gosar med en av bärsjalarna så knöt det sig i magen på mig och tårarna kom.
image408

I väntat på Sigvart...

har vi fått det här och om det funkar kanske vi kan vänta med sigvarttavlan några år. Ett halvårs väntetid för att prova den och sen ska man kunna motivera varför man behöver den för att habs hjälpmedelscentral beställer en åt oss. Ev köper vi en själva om vi känner behovet och om priset inte är helt oöverkomligt.  Jag tycker det här verkar helt ok. Och så ska vi köpa en billig klocka som vi plockar bort glaset i och målar svart från 9-6 och monterar bort sekund- och minutvisare och vips har vi en NATTKLOCKA. Tänk vad det finns uppfinningsrika människor!!
image407
image406


Underbara syn!

image405

Är det bara jag

   som tycker att jag blir argare för varje dag som går? Hm... känner mig lite som Lilla My i Mumintrollet... var ska det här sluta?

 
Grrr    

Road Rage
Olika världar

Jag känner mig mer och mer främmande för "världen utanför". Alltså med dem som inte har barn med funktionshinder och som kan fälla domar över oss som har. Eller som har så lite förståelse för hur livet kan vara.

På tionde plats av Årets mest skruvade barngrej  (AFF) hamnar det så viktiga avståndslarmet som en del av oss har till våra barn så att de inte rymmer och försvinner eller skadar sig. För att förklara för den som inte vet så saknar barn med autism något som heter theory of mind - de förstår inte att varje hjärna och person är fristående från andra hjärnor. De tror att vi har ett kollektivt kunnande och vetande. Alltså går Torsten iväg och vet precis vad han gör och förutsätter att vi också vet. Alltså kommer han inte bort - tror han. Att jag skulle kunna vara ovetande om det han gör och var han är finns inte i hans föreställningsvärld.

Och så hörde jag igår domen över familjer som väljer att vara assistenter till sina egna barn. T ex när de jobbar med
son-rise. De lever på sina barn. Jag kände att det bubblade i mig. Finns det verkligen folk som tror att vi skulle vilja tjäna på våra barn? Och finns det någon som tror att det är en vinstlott att ens barn behöver så mycket hjälp och träning? Och son-rise då, som är en av de mest kärleksfulla träningsformer blir missuppfattad som att man låser in stackars barn i ett rum... Ledsen blir jag. Och bedrövad. När människor utan kunskap yttrar sig så dömande... usch!

Världens snyggaste kille

image403
Han behöver ingen närmare presentation :) Just nu ägnar han sig åt sin favoritsysselsättning: Gå runt i cirkel i vardagsrummet. Jag frågade om han gör så på dagis också och då tittade han storögt på mig. Antar att det inte finns någon bild på den aktiviteten så att den går att välja *fniss* Här hemma gör han så kanske tre gånger om dagen i ca 15-20 minuter och jag upplever att han mår riktigt bra och varvar ner.

Tibetansk ryggsäck

image402
Äntligen har jag lärt mig att knyta ryggsäck. Både Sonja och Liv tycker det är jätteskönt att sitta i den eftersom armarna blir fria på ett annat sätt. Två minuter efter att kortet togs sov Sonja gott :)

Påskmiddag :)

Idag har vi ätit samlade hela familjen för första gången. Torsten har suttit med vid bordet med oss alla för första gången på tre år. Visserligen tillbringade han en ganska stor del av tiden under bordet där han killade oss under fötterna, men det gjorde oss så glada att han satt med. Han var hungrig vid ettiden och jag gav honom mat då. Vid fyra när påskmiddagen skulle avnjutas sa jag till honom att nu dukar jag åt dig här om du vill sitta med och när vi andra satte oss så bad jag honom sätta sig och det gjorde han om än storögt. Rätt var det var satt han och åt prinskorv för glatta livet. Och drack must. Han är så himla glad nuförtiden. För påskgodiset han fått på dagis. För påskägget jag gjort åt honom. För festisen han köpt åt sig själv när vi handlade i torsdags. För bus. För att vi ser på film ihop. För att vi sjunger tillsammans. Ikväll kom kusinen som kan hjälpa honom att döda monster i Svampbob Fyrkant-spelet. Han spelade i två timmar och ville direkt i säng efteråt.
image401

Liv & Sonja fick påskägg med russin, äppelchips och riskakor. De mumsade och åt glatt och hade inte en aning om att det kunde vara annat i äggen  Liv har haft en ganska bra dag - vi tror att hon har ont av sin överrörlighet sen hon började gå och vi ska till barnmottagningen för att få henne undersökt ordentligt den 19 april. Jag ska be om en remiss till ögon också efter som hon springer in i dörrar och möbler i ett. Hon ramlar och slår sig och är ledsen så ofta :( Sonja är för det mesta gladlynt om det inte handlar om att sova då hon blir rent hysterisk. Eller om hon måste skiljas från mig. Mammiga är de alla tre och de här senaste sex, sju veckorna har inte direkt minskat på den varan.

GLAD PÅSK!!

image400
Torsten har redan ätit så mycket godis att han fått ont i magen och bara orkar ligga naken i sängen och se på Mora Träsk-dvd.

Femtonmånaderskontroll och sjukt

Idag gick vi till BVC medan Torsten var hemma med sin nya avlösare - som funkar kanonbra - och maken röjde ut garaget med hjälp av sin bror (maken pekade och svågern fick bära).

Väl på BVC träffade vi Ingela med två av hennes barn. Kul, tyckte jag.

Livs siffror för dagen är: längd 78 cm, vikt 10 395 g
Sonjas siffror är: längd 77 cm, vikt 10 980 g

Liv hämtar upp sitt viktbortfall snabbt tycker jag.

När Sonja var mätt och vägd så sjönk hon ihop i min famn och och blev alldeles slapp. Hon kändes lite varm. När jag skulle klä dem så la sig Sonja på katten på golvet när jag satte på Liv kläderna och när det blev Sonjas tur somnade hon i famnen på mig. Hon var jättevarm då. Hon sov hela vägen hem och vaknade till när jag lyfte henne ur vagnen, men somnade när jag la ner henne på en säng. Hon var vaken lite under kvällen och fick i sig lite pannkaka liggandes framstupa på sängen. Nu sover hon på hedersplatsen i vår familjesäng och sist jag tog tempen stannade den på 39.5. Själv fick jag sätta på mig ullstrumporna i vårt annars så varma hus... är det feber på gång för mig med eller har maken sänkt värmen i smyg?


image399


Rashygien

Senaste dagarna har jag tänkt mycket på hur många par resonerar när de väntar barn. Att få ett funktionshindrat barn är det värsta som kan hända. Många väljer att göra fostervattensprov och då också göra en sen abort om det visar sig en kromosomavvikelse. Säkert om autism skulle kunna ses med ett prov så skulle många välja bort de barnen också. Jag mår illa av tanken. Alltså jag mår illa redan vid tanken på att man väljer bort ett barn med downs syndrom. En del säger att de tar bort det för barnets skull... men ds gör inte ont. Hur kan man tro att det skulle vara sämre att få ett funktionshindrat barn? Annorlunda ja, men inte sämre. Och hör man någonsin en förälder till ett barn med funktionshinder beklaga att hon/han fick sitt barn? Man älskar och gläds åt sitt barn lika mycket som ett icke funktionshindrat. Jag tycker att det är hemskt att man kan få välja bort de här barnen. Jag har bekanta som bar på ett anlag som gjorde att barnen - om de fick anlaget - dog under de första levnadsåren. Ett barn fick de som de förlorade. Att de fick göra fvp och abort kan jag förstå. De barnen skulle ändå dö och familjen klarade inte en sån sorg igen. Sånt ska fvp vara till för. Inte för att idka rashygien i värsta nassestil. Jag antar att MÅNGA tycker att jag är hård nu och att olika mammor och pappor har olika förutsättningar... Men det här är min blogg med mina åsikter. Funktionshinder berikar och ofta ligger handikappet i att omgivningen inte anpassar sig som den borde.

En timmes egen tid!!!

 Roll Kan någon gissa vad jag ska göra?


Jag vänjer mig aldrig

vid tanken på att jag är mamma :) Jag trodde i så många år att jag skulle förbli barnlös att jag inte kan få in i huvudet att jag faktiskt är trebarnsmamma på riktigt. När jag fått Torsten och skulle lämna patienthotellet kunde jag inte fatta att jag skulle få ta hem honom. Jag fattar fortfarande inte. Liv & Sonja är lika overkligt mina de med. Ett par gånger om året får jag i alla fall bekräftat att jag verkligen är mamma och det är på utvecklingssamtal och föräldramöten. Jag ÄÄÄÄLSKAR föräldramöten!!! Jag sitter där i egenskap av mamma till världens goaste unge. Det blir på riktigt när jag kommer till de där mötena. Tänk att den ofrivilliga barnlösheten kan sätta såna spår. jag har ju haft barn mer än fem år nu. Jag får nog se till att Liv & Sonja hamnar på olika avdelningar när de klarat av småbarnsavdelningen så att jag får gå på maximalt många möten *s*

Ikväll har jag alltså varit både på utvecklingssamtal och föräldramöte och är mamma ut i fingerspetsarna. När jag kom hem blev Sonja jätteglad, medan Torsten lekt med sin kusin och storebror och inte saknat mig ett dugg. Liv sov förstås. Hon orkar bara vara vaken till 18, och Sonja hade sovit middag sent och ville vara vaken hela natten. Jag knöt in henne i nya sjalen som blir finare och finare ju mer jag tittar på den...

image397

Tidigare på dagen med en riktigt dålig ryggknytning:


Det fattas mig

människor att prata om mitt föräldraskap med... Det fattas mig en äldre generation mammor att bolla med. Jag tror att det vara Eva Stjernberg som sa under en föreläsning jag var på att kvinnor som har goda relationer till andra kvinnor i familjen/släkten blir bättre mödrar. Jag förstår att det är så för utan de relationerna är man lite vilse. Jag saknar förstås Nancy varje dag. Hennes barn är vuxna men hennes minnen av småbarnstiden var klara och hennes råd kloka. Jag ska boka in en tid till BVC tror jag...

Det jag tänker på är att både Liv och Sonja är så lynniga. De får naturligtvis inte tillräckligt med uppmärksamhet och närhet eftersom de är två... ständigt dåligt samvete... De råkar i affekt och skriker som tokar. NPF, tänker jag förstås fast de är två alldeles vanliga små tjejer. Men utan att få höra det av en människa utan erfarenhet av barn med funktionshinder så finns tvivlet där. Jag behöver höra att det är perioder som alla barn går igenom.

När man har småbarn och är fyrtio år gammal så finns det inte många andra småbarnsföräldrar att vända sig till. De flesta är femton år yngre. Jag tror att jag vill ha en Nanny Frost att prata med - fast jag inte är så värst förtjust i hennes naughty--metoder...

Skönheter på vädring o lite till

image394

Ja, jag har hängt ut mina sjalar på vädring och funderar på om jag verkligen är nöjd. Fast även om jag inte är det så behöver jag inte köpa en ny för maken håller på att kolla ut en som han ska ha. Han vill inte ha en randig så jag kanske kan övertala honom att han ska köpa en ellips *fniss* men jag gissar på att det kanske blir en kapstad eller något (svart med beige kantband). Eller en wellen i nya färgen sequoia... Jag kan fantisera om det medan han kollar. Han gillade den nya indion och tyckte det var den finaste sjal jag haft hittills. Hm. Om han köper en snygg sjal kommer han inte få ha den ifred i alla fall ;)

I fredags fick jag äntligen iväg överklagan till Försäkringskassan. Jag överklagar beslutet på 3/4 vårdbidrag med hänvisning till praxis om vårdbidrag för barn med autism som säger att om ingenting talar mot barnets behov av vård och tilsyn så ska helt vårdbidrag ges. Jag har insett att för att få helt vårdbidrag måste man helt sluta sova. Jag sover minimalt och är hela tiden på gränsen på vad jag orkar men det hjälper inte för att jag har ett beslut på avlösare på sex timmar i veckan. Som att det skulle kunna ge mig min nattsömn tillbaka. Och när jag fick beslutet på avlösare så skars behovstiden på förskolan ner med fem timmar så den samlade avlastningen blev en timme.
Jag skulle behöva lite tumhållning i alla fall. Vi borde alla överklaga så att praxis blir praxis. SÅ som det ofta är för barn med downs syndrom. I de flesta fall ges fullt vårdbidrag per automatik och jag är INTE säker på att det är jobbigare att ha ett barn med downs syndrom. Problemet är att våra barn ser helt normala ut och handikappet är dolt för dem som inte står oss nära. Vi är helt klart en bortglömd och eftersatt grupp. Vi borde få synas mer!!