Liknelse

Text från Pippilotta angående att bära och vara nära sitt lilla barn...

Kommer jag inte att skämma bort mitt barn och göra honom beroende av mig?

Nej. Låt oss illustrera med ett exempel: Tänk dig att du är törstig. Ibland får du ett glas vatten. Ibland får du ingenting, din törst släcks inte. Du tvingas att vänta tills nästa gång någon bestämmer att du kan få ett glas vatten. Du blir väldigt nervös och frustrerad. Du börjar att konstant fråga efter vatten, även när du inte är törstig, eftersom du inte är säker på att du kommer att få något vatten när du är törstig. Du blir osäker när du inte har vatten tillgängligt. Du blir så upptagen med att se till att du har tillräckligt med vatten att du är oförmögen att tänka på något annat.

Tänk dig nu det motsatta scenariot. Du är törstig. Du får omedelbart vatten, så mycket du behöver för att släcka din törst. Du blir tillfredsställd och kan fortsätta med det du höll på med utan att oroa dig. Du känner dig försäkrad om att vatten finns i överflöd och att du kan få när helst du behöver. Du känner dig trygg i denna vetskap och den fysiska närvaron av vatten är inte nödvändig. Du känner dig bekymmersfri och kan ägna din energi åt andra aktiviteter.

Tänk dig nu dessa två scenarion med ditt barn och hans behov av fysisk närhet och kroppskontakt. Du bestämmer.

Mera SmåfolkKlänningen alltså ;) Inte min tjocka mage - tyvärr!

Bad
Paket från USA idagI väntan på en pizza


Stranden
Sommarbilder och annat

kan beskådas HÄR!

Påminnelse


Klicka här!

Salvuppdatering

Salvan med doften nedan är snart slut. Det finns en annan doft av mandarin, lavendel, ylang ylang, mejram och vetivergräs. Luktar också underbart och är lugnande.

Någon enstaka burk finns med bara arnica som aktivt ingrediens och med doft av myrra.

Burkarna kostar 50 kr frakten blir 33 kr.


ÅterföreningStal bilden från
lindelOus blogg

Tittut!


I lekparken


Skulle det här vara jag?!


Sjalshoppat från USA

På ingång från USA är denna Didymos Nino petrol hjärta (den nedre).
lääängtar!!!!

Sängbus


På farstutrappen
Så olika människor är...

När man har inneboende gäster brukar man tycka att det är lite jobbigt fast det är människor man tycker mycket om och man verkligen vill träffas... Nu har vi haft besök sen i måndags och de åkte idag... Och det är bara tomt. Det kändes inte det minsta jobbigt att de var här utan de bara passade in så bra i våra liv. Fem små barn som har fått enas om plats och leksaker men det har varit lugnt och inga direkta konflikter.

Ni är hjärtligt välkomna tillbaka!!!

Bighug


Tandfen kommer på besök inatt :)


Besök :hjärta:

Vi har besök av underbara Tina, Saga och Ronja!

Semestermamma m familjOch salvkok!! Underbar salva med härlig meditativ doft av
ceder
rosenträ
atlas
olibanium
sandelträ 
ylang ylang 
Aktiva ämnen:
johannesört
arnica
sheasmör
avocadosmör
mandelolja
avocadoolja
bivax

mmm...
Jag tror det blir den bästa hittills.
Den är mot led- och muskelvärk, självsprickor, infektioner, småsår... växtvärk...
Perfekt för en liten hemmamassage.

50 kr/st kostar burkarna exkl frakt
Meddela i kommentaren och lägg in din epostadress i adressfältet så ser jag adressen men inte övriga.

Strul

En del kommentarer publiceras inte!! :/ Mina kommentarere! Jaghar svarat er men det syns inte! Samma med ändringar som kan ta evigheter innan de görs...

Idag jobbar jag sista dagen innan semestern så jag ska inte ödsla den på att vara sur för det... :)

Cykeltur


Från sjalträffen...


Någon tyckte det var värt att föreviga mig med mina sjalar...

Här ska kokas salva!!


På måndag börjar min semester och då får jag besök av Sagas mamma och förstås Saga och Ronja hela vägen ifrån Skåne :) Det ska bli såååå kul!!
Fick hem en beställning från Crearome idag så det ska bli salvkok. Jag måste ha något för min nacke. Trollhassel har jag fått tips om men jag har inte fått tag i någon... Det får bli arnica och johannesört.

Bra debattartikel i UNT idag!!

Att låta barn somna själva är brott mot FN:s konvention

Metoder för att få barn att somna utan föräldrarnas närvaro är inte förenligt med FN:s barnkonventionen.
Samsovning, det vill säga att barnet delar sovplats med föräldrarna, har praktiserats genom evolutionen. På så sätt kunde föräldrarna på ett enkelt sätt ge barnet allt det behövde: värme, mat, och skydd mot faror.
Någon gång under de allra senaste århundradena upphörde samsovning med föräldrarna att vara nödvändigt för barnets överlevnad, och sedan dess har frågan varit turbulent. När barn föds förväntar de sig dock fortfarande samsovning och gråter om de läggs ensamma. Spädbarn sover oroligt, speciellt då de ammas. Den mänskliga mjölken är sammansatt på ett sådan sätt, med låg protein och fetthalt och hög laktoshalt, att barnet inte bara kan förväntas vilja äta ofta på natten, utan att det dessutom är nödvändigt.
I en artikel i UNT den 6 juli beskrivs ett nytt handlingsprogram som ska införas på alla barnavårdscentraler i Uppsala län för att hjälpa sömnlösa barn och föräldrar. Sammanfattningsvis går detta ut på att barnet skall läggas vaket i sängen då det ska sova. Därefter uppmanas föräldrarna att ignorera alla behov barnet uttrycker för att vilja bli upplockat i famnen. Barnet ska lära sig somna och somna om själv.
I praktiken innebär detta att barnet skriker (ibland uppåt en timme) innan det somnar av utmattning.
Ingen konvention om mänskliga rättigheter har fått sådant brett stöd som den om barnets rättigheter. Endast Somalia och USA saknas på listan av länder som ratificerat den. De länder som ställer sig bakom konventionen har åtagit sig att alltid låta barnets bästa komma i främsta rummet då de vidtar åtgärder som rör barn och att de alltid till det yttersta av sin förmåga verkar för att säkerställa barnets överlevnad och utveckling. Att ha ett barnperspektiv innebär att man i mötet med barnet, från det att det är spädbarn, försöker se med dess ögon - att för varje barn man möter försöka tänka och känna sig in i hur det är att växa upp just i den familjen.
Går man ut på föräldrasajter på nätet och letar efter beskrivningar från föräldrar som testat metoden (i folkmun ofta kallad femminutersmetoden) är det lätt att se att barnets bästa inte har kommit i främsta rummet.
Eva-Lotta Funkquist
hjälpmamma i Amningshjälpen
UNT 8/7 2008

Applåd

Jag kan bara hålla med artikelförfattaren!! Synd att alla tycka/tänkare/kännare verkar ha semester - eller är det så självklart sant och rätt att ingen ids reagera?
vågen

Jahapp!Nu har barnen sommarlov. Härligt! Torstens veckoschema visar bara hemmabilder och han ler med heeela ansiktet. Fem veckor ska de vara hemma. Tyvärr har kommunen sagt upp flera som konverterades nu i vår så de har företrädesrätt till vikariaten vilket innebär att situationen på Torstens avdelning blir minst sagt turbulent. Den vikarie som varit där och är väl inarbetad får inte vara kvar och så blir det helt nytt folk - samtidigt som två ur personalen kommer tillbaka efter föräldraledighet. Det kommer inte att bli en kul höst. Och så rekryterar de inte några nya barn till avdelningen. Den kommer att självdö. Jag anar illvilliga planer. Usch! Just nu står vår kommun inte högt i kurs... :(

För att inte tala om LSS-enheten som inte vet vad den gör... suck! Vi blev av med avlösaren i maj förra året och gruppchefen skulle höra av sig till oss så fort han hittade någon lämplig. Månaderna gick och i augusti ringer bedömningshandläggaren och frågar om vi vill söka om insatsen. Jodå det ville vi trots att vi inte hade någon i praktiken. Vi fick ett beslut på sex timmar/vecka igen. Sen hände ingenting... och sen ingenting... För några veckor sedan pratade jag med verksamhetschefen i ett annat ärende och berättade läget och hon pratade med gruppchefen som då meddelar att vi inte längre har någon sån insats. Jag fick också reda på att gruppchefen sagt till de övriga att vi inte längre är intresserade av avlösning... Vad är meningen med det här? Nöta ut oss så att vi inte ska orka kämpa för våra rättigheter? Vad jag egentligen vill säga är Gaah

Vem är jag?

Medarbetaresamtal... förra veckan fick jag ett underlag för medarbetaresamtal som jag ska fylla i. Medarbetaresamtalet är i dag på förmiddagen. Första frågan lyder: Vem är du? - Jag fastnade såklart redan där. Hur beskriver man sig själv med få ord? Hur beskriver man sig själv med många ord? Vem jag är beror på vem man frågar. En jobbig figur. Snäll. Snarstuken. Egensinnig. Går min egen väg.. Udda. Nästa fråga: Vad har du för intressen? Den frågan kändes lite jobbig att svara på... INTRESSEN?! Menar du barn och familj då eller? Eller kanske är mitt stora intresse att sitta på bussen och tåget fram och tillbaka till jobbet för det är min enda lediga tid!! Just nu är mitt stora intresse att sjalbarna i sängen på natten ätandes jordgubbar. Jo chefen det är därför jag ser ut som ett tuggat russin när jag kommer till jobbet...

Vi får se hur det går...

En dag på kontoret... gäsp!