Jag é sjuk :(

Dagissjuk! Äh, bara förkyld men det var längesen nu. För ett år sedan drog det igång med sjukdomar på Liv & Sonja och vi andra drabbades med. Det har varit lugn sen tidigt i våras och nu börjar det igen - kanske. Hoppas Liv har bättre immunförsvar nu än i vintras. Fast egentligen är det bra att jag blev risig nu för jag hinner krya på mig till på onsdag när jag börjar jobba :)
Nu är det dags att krypa ner mellan snorgärsarna som invaderar sängen. Sonja blev lämnad på dagis idag och det gick superbra. När maken skulle hämta skrek hon för att hon ville stanna kvar.

Busy, busy...

Och müde, müde... Idag är jag helt slut. Två anställningsintervjuer på två timmar. Jag gick upp halv sex och var jättenervös. Hade inte sovit mycket alls. Liv sov oroligt och det kändes som att hon började på att bli sjuk - mycket riktigt fick hon feber och kräktes i eftermiddag. Inte magsjukan tack och lov! Hon kräks jämt när hon får feber. Kul att jag fick jobbet ändå. Jag har varit så MAMMA ut i fingerspetsarna nu ett tag och det känns kul att vara något annat en stund. Liv ska stanna hemma med mig imorgon och maken tar Torsten och Sonja till dagis. Eftersom jag börjar jobba redan på onsdag så snabbas inskolningen på lite och planen var att lämna dem en stund imorgon. Nu blir det väl bara Sonja som lämnas. Fast jag tror att Liv klarar det där bättre så att hon missar någon dag gör nog inget.

Ikväll skrev jag äntligen klar min anmälan till ARN. Nu ska den bara i brevlådan - i två exemplar. Fattar fortfarande ingenting. Jag får väl bara konstatera att det är ett gäng dårar som råkat hamna på samma arbetsplats. Kan det vara så? Idag fick jag ett mejl från dem om att allt ser fint ut hos dem - ser jag inget ännu på mitt gamla kort? Hur ska jag tolka det? Undrar de om jag vänt det rätt väg ännu? När jag skrev anmälan och berättade vad som hänt insåg jag att det är svårt att tro att det är sant... Så knäppa kan de bara inte vara. Men jo, det kan de. Precis så knäppa. Sista personen jag pratade skulle minsann följa upp detta och försöka se vad som hade gått snett - men något kort fick han inte beställt han heller. När bara chocken över hur detta kan vara sant lagt sig så kommer min riktiga personlighet fram - bulldozern. Den som med hot om JO-anmälan fick FK att bekosta ett halvårs studier för maken och som fick en kassörska från Åhléns att åka hem till mig (fyra mil enkel väg) med en vara inslagen till julklapp och skänka den till mig personligen efter ett klagomål på henne till ledningen. Den bulldozern. Den börjar morra lite nu...

Jag har fått jobb!

I två månader i alla fall. I Degerfors. Kul, kul!!

Liten rapport

Inskolningen går toppenbra även om vi förstås inte lämnat än. De tycker det är jätteroligt! Och båda barnen somnar både till middagsvilan och på kvällen i sängen med mig på en kort stund. Wow! Så bra att vänta in dem till de är redo så slipper man hemska skrikmetoder som varken är bra för föräldrar eller barn.

Och så har jag nog fått ett vikariat - i Degerfors... Det är Manpower som anställer och jag ska träffa både dem och arbetsstället imorgon - maken får ta inskolningen - och så börjar troligen jag nästa vecka. Onsdag var det visst. Tjänsten är som löneadministratör och jag tror att de fastnat för mig p g a att jag har jobbat inom samma avtalsområde. Det underlättar förstås en del i upplärningen. Men det är inget långvik som det ser ut. Fast kul att komma igång och bra att ha en fot inne hos Manpower. Det blir tidiga morgnar med buss men maken för sköta lämningarna och så hämtar jag kanske... vi får se vad som passar bäst. 


Tack för alla råd och stöttning med rökningen. Det är ett gissel det där och jag kommer verkligen aldrig att röka igen men det är tufft varje dag nästan. Hoppas det går över.


Och om det var någon som trodde att jag fått mitt Boxer-kort så trodde den fel.


Dagisbarn nr 2

52005-4

Dagisbarn nr 1

52005-5

Ansträngt...

Idag är det sex år, fyra månader och en vecka sedan jag slutade röka. Idag är jag mer röksugen än vanligt. Tänk att det aldrig går över. När jag var gravid med Liv & Sonja mådde jag så illa första femton veckorna att jag faktiskt inte alls var röksugen då. Men jag kräktes ju dag och natt istället. Nä, det får bli något med hög sockerhalt istället.

För dem som inte vet så kommer jag aldrig att röka igen och det beslutet fattar jag VARJE DAG som den nikotinmissbrukare jag är. Omkring 30 cigaretter om dagen var min normala konsumtion - jag rökte ikapp på morgnarna det jag gått miste om under natten.
image761

Vilken morgon!!

Imorse när jag precis klivit upp ur sängen, knackade det på dörren - vi har både en snygg dörrklapp i form av ett lejonhuvud och en ringklocka och jag blir lika nöjd varje gång när folk väljer dörrklappen. Jag undrade förstås vem som kommer på besök kl 8.00 en lördagmorgon. När jag öppnar dörren står två uniformerade poliser där. Snacka om att de är vana vid att folk flippar ur när de ser dem för de höjde båda händerna och gjorde lugnande gester. Nej ingen hade dött och ingen satt i arresten - och jag var inte heller misstänkt för något brott... men saknade vi kanske bilen? Öh... jag kikade bakom dem där bilen brukar stå och sa: Öh, jo kanske det...? Har ni hittat den? Jodå, de hade hittat den - kraschad i hög fart mot ett träd. De ville ju komma in och prata med oss och jag fick berätta att vi har en autistisk pojke som tror att ni pangar med de där - och vifta mot pickadollerna i hölstren. OK, sa poliserna, då stannar vi här i hallen. Jag gick in och talade om för Torsten att polisen var här och han valde att stanna i mitt sovrum och se på film i min dator. Svampbob. Maken åkte iväg med polisen och fick se om något var stulet o s v. I bilen låg en del smink och polisen trodde det var mitt, men jag sminkar mig inte så det tog de med sig och skulle ta fingeravtryck på. När sen maken skulle få bilen bortforslad på eftermiddagen så pratade han med några han känner i närheten av olycksplatsen och de hade sett det hända. Vid tre på natten. Han hade också sett de som kom ur bilen. En kille och en tjej. Han kunde beskriva hur de såg ut. Otroligt att de inte var illa skadade. Förarens airbag var utlöst men på passagerarsidan finns ingen. Det borde ha blivit en rejäl smäll för den personen.
Nu hoppas jag i allt elände att vi skaffar en sjusitsig bil så att hela familjen kan få plats i bilen. En Voyager kanske...


Dagen fortsatte sedan MYCKET trevligare. Tantlunch!! Tack tanter, för att ni kom! Ni är hjärtligt välkomna tillbaka!  Blinking Heart 2 Följetongen fortsätter - SLUTET

Idag med posten fick jag ett käckt utskick från Boxer om att mitt kort går ut 8 september... Vilket kort? Och gissa vad? Inget kort var beställt eller skickat till oss. Men de kunde göra det nu... Jag hade kunnat förstå att man har otur och träffar på en person som inte kan sitt jobb, men nu har vi pratat med åtta olika personer och alla gör lika: Låtsas hjälpa oss men sen händer ingenting. Ingen notering om att vi ringt - jo en om att det skulle läggas en beställning men ingen order var lagd. Jag har bara svårt att förstå varför man gör så här mot betalande kunder. Jag var en nöjd kund som hade ett litet problem. Vi köpte ett korttidskort eftersom vi inte var redo att binda upp oss ännu. Jag förstår det bara inte... Det senaste var att vi skulle få prata med någon överordnad - eftersom vi krävde det, men det tror jag inte kommer att hända. BOXER!! JAG GER UPP!! BEHÅLL MINA PENGAR!! Men för min egen sinnesfrids skull gör jag en anmälan till ARN på måndag. Nu ser vi oss om efter en annan leverantör och får förklara för Torsten att det inte blir någon Nickelodeon eller Disney Channel den här veckan heller...

Bäst av allt i den här storyn är att en kille på kundtjänst uppgav falskt namn när vi pratade med honom. Det var han som lovade att vi skulle få en månad gratis som kompensation. Enligt den personen vi pratade med idag finns ingen på Boxer med det namnet.

Det är en sak med yrkesstolthet tycker jag, när man känner att man har gjort ett gott arbete efter dagens slut. Att man gjort sitt bästa. Jag har läääänge levt i villfarelsen att alla gör sitt bästa men att man har lite olika förutsättningar. Det var innan det...

Nu ska jag författa min anmälan till ARN. Med en kopia till PLUS förstås :)

Förresten! Reklam får man göra på annat håll än här! Jag förbehåller mig rätten att bestämma vem som ska marknadsföras på min blogg.

Nytillkomna


Jag ser ut att ha fått många nya läsare! Välkomna hit till min lilla värld! Ni får gärna lämna ett avtryck då och då och tycka till om det jag skriver. Ibland klarar jag mothugg också  Dumb 

 Computer 


Ergo

image759
Jag föll för trycket och köpte mig en begagnad ergo. Och den är skön men Sonjas tjockisben har svårt att få plats...

Som motvikt

image760
Till allt negativt jag skriver så kommer min kompis här.
Byter ut bilden mot min favorit Nasse istället eftersom ingen kunde se min dansande elefant.

Fortfarande inget Boxer-kort...

Nu har det gått en vecka sen senaste samtalet... Då skulle jag ha mitt nya kort inom ett par dagar lovade kundtjänstkillen... Ska vi ha en liten omröstning?

1. Imorgon får du ditt kort och sen kommer det säkert kompensation också!
2. Du får ringa ett par gånger till och gråta i telefonen men inom en månad har du säkert ett nytt kort!
3. Glöm det! Du kommer aldrig att få något kort! Se dig om efter en annan leverantör!

Ska tillägga att maken också ringt och pratat med dem och förklarat att vi har ett barn med autism som inte klarar att vi ena dagen har kanaler på teven och nästa inte. Då utlovades en extra månad gratis med det utbud som jag valt! Det här var också förra veckan... Lätt att lova att ge mig hälften av ingenting!

 
Thumbs Down 


Igår var en stor dag

Förutom att jag slog i taket i sidvisningar - tack Boxer - så hände något annat. Maken var i Stockholm och hämta hem fåtöljer och fotpallar vi köpt på Blocket - jättefina - och jag var ensam med barnen. Inget konstigt med det. Så är det ofta. Men igår tog jag Liv & Sonja med mig i sängen och skulle testa att lägga dem igen och vad händer?! Liv är lite övertrött men får sin flaska och lugnar ner sig och Sonja... Sonja som hatat att bli lagd i sängen överhuvudtaget. Igår la vi oss alltså och jag var tvungen att ta hand om Liv och Sonja kryper ihop mot min rygg och somnar - direkt. Inom tjugo minuter kunde jag kliva upp ur sängen och ha tre sovande barn och alla tre har lugnt somnat i sina sängar. Sen blev natten stökig förstås. Liv verkade ha ont i sina ben och har inte sovit många minuter i streck, men läggningen var som en dröm. Hoppas att det håller i sig. Nu sover de middag.

Och här kommer våra nya fina möbler:
image758

Lita aldrig på Robert!!

I början av maj skaffade jag mig ett korttidskort hos Boxer. Alltså som ett kontantkort som man fyller på via deras hemsida. När man köper det så betalar man för tre månader och nu i augusti skulle det löpa ut om jag inte fyllde på. Sagt och gjort, jag sätter mig vid datorn och ska fylla på men det går inte. Jag försöker gång på gång och till slut ringer jag Boxers kundtjänst. Nej, det är fel på den funktionen. Jaha, när kan man tänka sig att det är fixat då? Ja, de har hållit på och jobbat med det i fyra dagar nu... Jaha, går det att fylla på på något annat sätt? Nja, du kan ju gå till din Expertbutik (de som inte expedierar småbarnsmammor, ni vet) och fråga... men de har ingen skyldighet att hjälpa dig och gör nog inte det... förresten kan de nog inte p g a att vi har problem med betalningsfunktionen... Jaha, sa jag, då är det bara att fortsätta försöka då? Ja, gör det!! Jag försökte flera gånger om dagen i fyra dagar och så till slut lyckades jag. Samma dag stängs kanalerna för oss. Tidigast inom 24 timmar ska de komma tillbaka. Jag väntar 24 timmar, 48, 72 och så ringer jag kundtjänst igen. Jag ska söka om kanalerna; Jag ska starta om kortet; Jag ska vänta en timme på nya signaler och sen starta om kortet. Fortfarande inga kanaler. Jag ska få ett nytt kort. Jag kopplas vidare till en femte person som ska kunna ge mig ett kort. Hon ställer samma frågor som de tidigare fyra och konstaterar att jag ska ha ett nytt kort. Hon tar mina uppgifter och säger att kortet är beställt. Jag väntat 24 timmar, 48, 72... kortet kommer inte. Jag ringer när det gått fem dagar. Jag får svara på samma frågor som med de fem tidigare kundtjänstpersonerna. Jag frågar försynt: Skriver ni inte upp när man ringer och vad man har för problem och vilka åtgärder som vidtas? Nja, jo det ska man göra men här står inget. Det har nog slarvats med det... Menar du att fem personer slarvar med samma sak som SKA göras? Nja, jo... men du det är inget kort beställt till dig.. SUCK, PUST, STÅNK!!! VAD MENAR DU?! Men jag beställer ett nu! Det var i torsdags. Nu är det tisdag och jag har inget kort och troligtvis har inget kort beställts och jag kommer överhuvudtaget inte få tillbaka de pengar jag laddat det obefintliga kortet med... Jag har snart varit utan kanalerna i två veckor.
image755
Pucko!

Jag har skickat en länk till detta inlägg till Boxer...

Jag smakade på ordet mannekäng idag

och nog är det väl ett ord på utdöende. Jag skrev mannekäng i ett inlägg och kände mig genast hundra år. Finns det fler såna? Skrattade förresten åt ett UR-program för nåt år sedan som tog upp det där med hur tiderna förändras och hur olika verkligheten och referenserna är beroende på generation. De tog ett exempel med Kalle Anka på julafton och sekvensen när Kalle och Musse äter majskolv. Minns ni den? De frågade några små barn vad det var som menades med sättet de åt på och ingen av dem hade en aning egentligen. Men för oss som är vuxna och som fortfarande kommer ihåg en skrivmaskin - icke elektrisk till på köpet - är det självklart. När blev jag plötsligt så här åldrig... ?
image754
Foto från BBC

Lalalalala!

image753

Skotokiga

Att Liv är galen i sina gummistövlar har väl inte undgått någon. Men det är inte bara dem. Hon försöker krampaktigt få på sig varje par skor som står i hallen - och det är många. Idag köpte jag nya skor till henne, Sonja och Torsten. Liv & Sonja har bara haft Conversedojjor och jag misstänker att det blir lite för krångligt för dagispersonalen med de skosnörena. Nu köpte jag andra skor till dem och höstskor till Torsten.

Så fort vi kom hem skulle skorna på. De var som tokiga båda två och varje gång jag skulle byta blöja och var tvungen att ta av skorna för att få av byxorna blir de hysteriska. Torsten tog det hela med ro och har suttit vid datorn och spelat Sonic i SJU TIMMAR!! Han har ätit bullar och druckit juice men så fort man pratat med honom har han sagt: Stick iväg! Jag spelar! Jag blir arg på dig! och jag har svarat: Tror du jag är rädd för dig? Jag tar en puss när jag vill! Då har han skrattat men vägrat sluta spela. Vi kom överens om timstocken på tjugo minuter men när den ringde var jag upptagen och då struntade han i den. Unge!! Till slut jagade jag ut honom i studsmattan så att han skulle få lite luft och röra på sig. Sju timmar. Känner mig som värsta sämsta mamman...

Åh, LivanBivan!!


Herregud hur hinner hon? Hon är mycket snabbare än jag... suck! Just nu drar hon runt alla mina sjalar i hela huset. Varje sjal är 4-6 meter. Puh!

Lite helgtankar...Vi har inte ett stort hus. 120 kvm bostadsyta och 120 kvm källare där maken huserar i gillestugan och Erik har sitt rum. 120 kvm uppe alltså med tre sovrum varav ett är Livs & Sonjas lekrum (men de är mest inne hos Torsten ändå). Vi har en ganska öppen planlösning med kök, matplats, vardagsrum och matsal (som vi inte har till matsal utan bara en förlängning av vardagsrummet. Altandörr till uteplatsen är vid matplatsen. Allt är samlat på ett stäle liksom. Och vi är det som kallas för storfamilj. Ändå tycker jag att det är väldigt lugnt. Och barnen är oftast på ett ställe alla tre. Och har Erik släpat sig upp ur källaren vill tjejerna förstås vara med honom. Och Torsten vill passa på att berätta saker för honom från spel och filmer :) Men inte känns det som att vi är många. Förutom när man köper något gott och det tar slut direkt. Eller när man inser att det går åt 4 liter juice/dag. Kanske ändras det när barnen blir större.

Mysväder

Vad mysigt jag tycker det är med regn - hm i samma ögonblick spricker solen fram... Jag som skulle skriva om det vi skulle göra idag. Ulf har åkt till Göteborg med en kompis och jag är själv med barnen. Erik gör tonårsgrejer - som jag är för gammal för att komma ihåg - så honom ser jag inte mycket av. Planen är i alla fall att vi ska baka något och kanske dra fram stoooora ritpapper och kritor. Men först blir det sovning.
Jag tycker det är lite mys att vara gräsänka också - även om det bara är för en dag. Kanske för att jag alltid planerar bättre när jag inte har någon som sticker till affären åt mig i tid och otid. Jag handlar alltid hem något gott för att få sura ungar på gott humör :)

Ifall någon undrar

är jag oinspirerad, trött, ful i håret, har stökigt hemma, odiskat, massor med otvättad tvätt... und så weiter. Men jag har tre underbara barn som inte tar någon hänsyn till min dagsform och idag ska vi ÄNTLIGEN ut på en cykeltur - jag och tjejerna. Lämnar disk, tvätt och stök, slänger på mig en scarf över håret och draaaaaar!!

Min nya kille

Gjorde ett test som jag hittade hos Nennyland. Jag blev ihopmatchad med Mikael Persbrandt. Ja, jo... vi passar nog fint ihop. Vem dejtar du?

Mera skryt

SONJA HAR SOMNAT I SÄNGEN IKVÄLL!!!! Jag tog båda tjejerna med mig i sängen och de var trötta. Men Liv var kanske lite övertrött och började skrika (och då låter det minst som att hon blir misshandlad): Maaaaaaaaaaaaaaammaaaaaaaa!!! och ingenting dög att göra. Hon var alltså så trött att hon emellanåt somnade men så började hon: Maaaaaaaaaaaammaaaaaa!! igen. Sonja låg glad och nöjd med huvudet på min mage och gosade med sin katt. Och var tyst. Sonja är aldrig tyst. Eftersom hon var så lugn och faktiskt verkade som att hon kaaaanske skulle somna ville jag inte gå upp med Liv och sabba allt. Men maken kom ch tog hand om Liv som somnade på tre sekunder i pappas mei tai. OCh Sonja klappade och strök på mammas kind och vände sig om och SOV!! Det är absolut första gången!!
image733

Framstegen haglar!!

Igår åt Torsten mat som jag lagat - visserligen bara ugnspannkaka men den innehåller åtminstone både kalcium och protein. Han har knappt ätit ett mål mat på hela sommaren. Bara mackor och naturella hamburgare från mcdonalds. Och så Provivas mangodryck. Idag drack han apelsinjuice och åt rostad macka fast han är i tekakeperiod. Värsta svängningen.

Men bäst av allt: Igår badade han med pappa i poolen. Länge. Och skvätte vatten. Och hade vatten i ansiktet.
image732


Vilken dag!!

Idag sov vi lite för länge och fick bråttom att göra oss klara till sjalträffen. Det blev en miniträff. Mest beroende på vädret. Men sjalar fanns att se ändå:

Sen på eftermiddagen skulle Joel (en fd dagiskompis som börjar skolan) komma hit och prova Torstens cykel. Eftersom Torsten tycker det är jobbigt med andra barn hemma så ordnade vi så att han fick åka till McDonalds med pappa under tidne. Men så ville han hem direkt och när han kom hem hoppade Joel i hans studsmatta. Jag och Joels mamma höll andan i väntan på vad som skulle hända... Jo, de började leka och Torsten var jätteexalterad. Han ville visa allt och berätta allt för Joel. Så lyckat att vi nog båda var lite blöta i ögat. Liv och Sonja tyckte också att det var trevligt med killbesök - och alla pussar och kramar.
image730

Blödig in absurdum

Jag känner mig helt onormal. Ungarna (mest Torsten förstås) gillar film. Vi allihop gillar Pixar. De är otroligt bra allihop. Den enda vi inte har är Lilla kycklingen. Hursomhelst är favoriten Bilar. Nu till mitt abnorma beteende. Jag gråter varje gång jag ser finalen i Pistongkuppen. Hudson Hornets come back och Lasse Chassis krasch. Åhhh! Det klumpar sig i halsen och tårarna kommer. Det är ju för bövelen en animerad barnfilm! Det är bilar! jag kan helt enkelt se den hur många gånger som helst  - den går ofta minst en gång om dagen - och börja böla varje gång... Behöver jag hjälp och i så fall vilken hjälp?
image726


Tunikor och fin lampa från soptippen

Här är tunikorna:
image721

Lite barnen-Trapp-varning (Sound of Music) med byxorna till, men så har jag nog inte tänkt mig att ha. Jo, nu har jag vant mig och tycker det är superfint med byxor och tunika!!


Och så måste jag få visa den fina lampan som maken kom över på soptippen. Han var där med avfall och stöter på ett par som ska slänga denna lampa som är från femti- eller sextitalet. Helt intakt och sååå fin. De blev jätteglada över att vi ville ha den. Visst är den bara perfekt till vårt hem och IKEAs stockholmsserie?!


Väntan...

Jag vet inte om jag har begåvats med ett ovanligt dåligt tålamod, men jag står inte ut med att vänta. När jag vet att något ska ske så vill jag att det ska ske omedelbart. Som ett barn. Nu har jag en grej på gång som jag inte kan påbörja förrän jag får tag på rätt person och denna person har först semester, sen är hon tjänstledig en dag och nu är hon på tjänsteärende... ÅH!!! Jag har försökt få tag i henne i två veckor nu.

Däremot har jag fått tag på Skatteverket och begärt att få en intyg på att jag avvecklat firman. Tror att jag ska gå logga in och kolla min deklaration för förra året också. För det kan man väl? Jag behöver se vad jag hade för lager. Så att jag vet vad jag ska uppge. De vill ju se vad jag kan ha fått ut vid en ev lagerförsäljning. Jag har fått skriva av mitt eftersom det är bäst-före-märkt. Man vill ju inte sälja en härsken ansiktskräm. Det som ändå var väldigt kul med att ha firma var att jag utan problem fixade bokföringen tack vare min kurs i
Saldosystem. Tänk att en person kan göra ett komplicerat system sååå enkelt. Peter Reivall är min bokföringsgud. Det är sju år sedan vi anordnade kursen och ändå sitter det. Alla mina tidigare kunskaper har aldrig fått mig att förstå bokföringen (jag har gått ekonomisk linje på gymnasiet och gått kurser i databokföring). Hursomhelst vet jag att jag rent tekniskt klarar av att både bokföra och göra bokslut bara jag använder mig av rätta dagboken.

I början av veckan var det så varmt att vi mer eller mindre bodde i poolen - jag oc,h tjejerna. I tisdag efter gräsklippningen (som jag fortfarande inte får utföra p g a min machoman) så badade t o m maken. Liv var lite trött och frusen eftersom det var kväll men Sonja har lite mer värmande späck :)
Senare idag återkommer jag med bilder på de fina Florin-tunikorna!!
image720


Sjalträff på fredag

I Kristinehamn, Järnvägsparken 10.30. Om du har eller väntar bebis kan du få kika på alla möjliga bärdon (endast ergonomiska - alltså ingen BabyBjörnsele). Vi visar hur man knyter och hur man kan bära. Tipsar om olika sajter och har bara trevligt. Ta med fika så har vi picknick!

Dagens bild i lokalblaskan

image719

Hur dum får man vara?!

Nya schemabilden på Musse Pigg som skulle representera Disneydags.... hur korkad är jag?! Har jag glömt bort vad autism står för?! Man kan ju inte sätta upp en bild som ska representera något. Torsten fick ett utbrott när Disneydags började och det var Timon & Pumba som vanligt. Det var inte Musse Pigg!! Vilken dumbom jag är!!
image718

Grattis på 3-årsdagen SjalBarn!!

Kul att se lundagänget!!

På sjalträff i Mariebergsskogen

52005-709

Nytt schema

image708

Jag håller på med ett nytt schema till Torsten. Jag har skannat in och skrivit ut dygnsbilderna (board maker) och satt i kanten och så har jag skrivit ut två jättestora bamsetandborstar. Och så har vi ett badkar från board maker. Längre än så har vi inte kommit. Jo och så nytt på veckoschemat är en Musse Pigg på lördagen. Man kan ana den bakom dörren. Torsten frågar efter Disneydags varje dag så till slut kom jag mig för att sätta upp en bild för det. Nu skulle jag ju också kunna ta ner dygnsschemat och sätta en pil på dagsschemat istället så ser han vilken tid på dagen det är... En sak i taget...

image707

Grrrr!

Vem sjutton gav mig det idiotiska rådet med jordnötssmör och banan på mackan?! Jag har köpt mina vanliga KRAV-märkta bananer och tänkte prova... Bananerna var så smakrika och söta att de smakade skumbananer (mitt favvegodis)och med jordnötssmör på mackan blev det äckligt gott. Men det var ju inte jag som behövde energirika mellis!!!
 
Embarrassed 


Lite rapport

Sitter med morgonkaffet och försöker punktmarkera Bus-Liv i hennes framfart.... Hon är väldigt företagsam. Hon drar ner något från köksbänken (klättrar på lådorna) och när jag går för att ta rätt på det klättrar hon upp på bordet och tar fruktyoghurten som hon inte hade tid att äta innan, springer i väg med den utom synhåll men lämnar ett tydligt yoghurtspår... und so weiter... Det är inte många sekunder som jag kan sitta ner. Sonja är mest mammig och glömmer att leka. Man får påminna henne om det och då går det jättebra.

Just nu är jag lite upprörd på Boxer. Jag har ett korttidskort - som kontantkort till telefonerna ungefär. Igår skulle jag fylla på för första gången och det gör man på internet med kort eller internetbank. Och inget av alternativen funkar. Och deras kundtjänst gick inte att nå och kortet går ut idag. Trött jag blir. Jag ska göra ett nytt försök idag, men jag gillar inte det här strulet. Och gissa hur det blir om plötsligt Barnkanalen och Nikelodeon är borta!! Hur ska man förklara det för en kille som bryter samman?

Det är bara en dryg vecka kvar till Torsten ska tillbaka till dagis. Det blir alltid en kamp första veckan. Han vill vara hemma. Och nu blir han väl själv med en treåring varannan dag. Inte så kul. Inte för att de är något fel på A, men det skiljer ganska mycket i ålder. Torsten är ju nästan sex år.


Om tre veckor börjar inskolningen av Liv & Sonja. Ångest. De är för små för dagis!! Tur att det är drömpersonal på avdelningen.


Veckans framsteg: Sonja kan sjunga hela Hejhej sommar-vinjetten!
image706
Röran i hyllan bakom är p g a att vi gett upp om att ungarna ska sluta riva ut allt de når.