Drömmen om att åldras med värdighet...

...har gått i kras.De senaste månaderna har jag haft riktigt ont i fötterna, men det onda har tillskrivits min hypothyreos som är ganska instabil så här efter att jag fått barn. De senaste dagarna har det blivit ohållbart och jag haltar kraftigt. Ena foten svullnade upp i torsdags kväll och jag ringde doktorn. Sist en fot svullnade hade jag streptokocker som spridit sig till lederna. Jag fick en akuttid och linkade upp för backen och in till doktorn som känner och klämmer och frågar. Efter en stunds hummande kommer dödsstöten:

Jag tror du har fått gikt!

Hur är det möjligt?! Det är bara gamla farbröder som äter för mycket kött och dricker för mycket sprit som får gikt! PORTVINSTÅ!!!! Jag är kvinna. Inte ens 40 fyllda (fast det är nära nu). Vegetarian. Praktiskt taget nykterist. HUR ÄR DET MÖJLIGT? Jag fick ta ett prov på urinsyra och jag bad labpersonalen fejka provsvaret. Pust och suck!Nu lämnar vi det pinsamma ämnet och övergår till något trevligare. Vi har äntligen fått upp gardiner i nästan alla fönster och väggarna börjar prydas också. Det ekar inte så mycket längre. Men maken har lagt en bilmatta i vardagsrummet som småttingarna ska leka på och den sticker i ögonen på mig :-(

De är sjuka fortfarande. Vi är inne på tredje veckan nu. Liv och jag var hos en trevlig doktor som tyckte hon var såååå söt. Hon blev lite ledsen men tillät att han lystnade på hjärta och lungor och tittade i öron och hals (nej, tillät gjorde hon nog inte, men fick finna sig). Så länge febern inte blir högre och hostan djupare så är det ingen fara. Vi fick hostmedicin utskriven men herregud, hur får man i bebisar den? Liv råkade svälja sin första dos i ren förskräckelse, men Sonja spottar ut varenda droppe. Och det är ju hon som hostar så hon kräks. Jag längtar efter att de ska bli friska nu, för armarna värker efter att ha burit två niokilosklumpar heeeeeela dagarna

 Fly Swat 


Vilken skräck!

52005-157

Den här mannen är jag gift med  
Scared 1 

Som tur är sparade han bara mustaschen en stund för att skoja lite, men flinet är kvar...


Mycket sjal nu...

Mycket sjal nu...

Var tog min nya sjal vägen?Det var viss någon annan som också gillade den...

Glad Liv mm...

Liv

Så här glad var Liv när hon fick sitta i trädgården en stund igår. Hon har feber och är snuvig men vid gott mod. Torsten och jag har lagt oss till med en ny vana. Vi går till Konsum och köper leksaker. Hemma sitter maken och odlar vinterskägg
   
Thumbs Down


Lajvbild

Lajvbild

Sjalar måste ju visas live. Så här sött sover Sonja i regnbågen. Snuviga Liv somnade för natten i den ikväll också eftersom näsan var för tät för nappen.

Anna har fått sällskap

Anna har fått sällskap

Nu har regnbågen kommit  
Teethy Jag har sålt av sjalar för att ha råd med den, men storken Anna får stanna kvar. Nu fatas bara en Hoppediz Costa Rica för att jag ska känna att samligen är komplett och den är nära.
 Way Too Happy 

Delad poncho

Igår fick Sonja dela poncho med mig. Liv åkte mei tai med pappa och det var första gången som vi faktiskt ångrade att vi inte tog vagnen eftersom vi shoppade och till slut var belamrade med kassar.


Veckans framsteg

Den senaste veckan har Torsten gått från klarhet till klarhet. Det är fantastiskt. Vid två tillfällen har han försvarat sina småsystrar när han trott att vi varit dumma mot dem. När maken försökta suga rent Livs näsa med hjälp av en läskig snorsug så reagerade Torsten direkt och sa: Låt henne vara! och så gick han helt sonika fram och slog maken i huvudet. Det var förstås inte bra med slaget men ändå så var det så oväntat att han kunde relatera till sig själv... En annan dag var Sonja väldigt trött vid lunchen och skrek efter ett par tuggor och då fick Torsten av någon anledning för sig att jag försökte tvinga i henne mat. Något sånt har aldrig förekommit med varken honom eller tjejerna. Hur som helst skrek han till slut åt mig: Hon vill inte ha mat!!! Wow!

I måndags när jag hämtade honom från dagis fick jag höra att han smakat på en köttbulle och ätit två mikrotuggor. Det är första gången han äter kött eftersom han växt upp med vegetarisk mat. Senare hemma på kvällen lyckades maken få honom att äta två små bitar stekt fläsk. Han tuggade och tuggade... han är ju van att enbart äta vitt bröd, pasta, ris och pannkakor. Köttet var väldigt ovant i munnen på honom. Vi får hoppas att hans kulinariska upptäcktresa fortsätter.

Nya bilder


Börjar sakta men säkertbli ett hem... Ett rum - matsalen - är omöblerad än så länge. Det blir nog en tur till IKEA till. Gardiner ska jag köpa nu i veckan. I vardagsrummet ska jag ha en mönstrad mörkbrun gardin, Sovrummen ska få vita hissgardiner. Köket blir utan. Där ska jag sätta upp en hylla istället.

Hittade så läckra krukor som jag införskaffade med hjälp av några blomstercheckar jag precis fått. Tänk vad lägligt.

Det funkar kanon!!

Glad kille

Det funkar faktiskt hur bra som helst med vår avlösare. Naturligtvis är jag med. de har bara träffats tre gången ännu, men igår kunde jag faktiskt sätta Liv & Sonja i gåstolarna och diska medan avlösaren och Torsten lekte. Hon är sååå duktig på att gå in på hans villkor och på hans nivå. Det är fullt ös här när de kommer igång. Inget kunde göra mig gladare än att hans vyer vidgas och att han kan få stimulans från någon annan ett tag. Det är ett stort steg för både honom och mig. Tids nog ska jag nog lämna dem ensamma hemma :-)

Gud vad knäpp jag är!

Jag utmanar er förstås att svara på frågorna nedan. Pillan var den som utmanade mig.

Utmaning

4 jobb jag haft:

Kulturcaféföreståndare
Snackbarpersonal
Projektledare
Löneadministratör

4 filmer jag kan se om och om igen:

Apocalypse now
Oh, Brother where art thou
Bladerunner
Monsters Inc

4 städer jag bott i:
Kristinehamn
Molkom
Skellefteå
Brighton

4 TV-serier jag brukar titta på:

Cityaktuen
Scrubs
Grey's Anotomy
CSI (alla)

4 platser jag vill besöka:

Just nu vill jag till
Skagern
Varberg
Örebro på shoppingrunda
Överkalix

4 typer av websajter jag besöker dagligen:

Allt för föräldrar
autismspektrum.se
sjalbarn.se
min blogg

4 favoriträtter:

Tortillas
God sallad med avocado och citrondressing
Nordindisk/pakistansk dhal
Veg plockmat typ tapas

4 ställen där jag känner mig bekväm:

Hemma
På Centralsjukhuset i Karlstad där jag tillbringat mina svåraste stunder *knäppt*
Är bekväm på många ställen...
Jag utmanar
Mika
Nenny
Annica
Stina


Dubbel mei tai

Dubbel mei tai

Så här fick Tårtpappan gå runt med sina döttrar idag. Hela familjen är lite krassliga och snuviga. Torsten har varit hemma från dagis idag efter en febrig och snorig helg. Jag var inte hemma på eftermiddagen och när jag kom tillbaka hade han längtat lite. När kvällen började närma sig blev han väldigt gosig och kom fram och kramade om min midja och borrade in näsan i min tröja. "Det luktar", sa han. "Vad luktar det?" sa jag och då borrade han in näsan ännu mer. Lyfte på tröjan och luktade på linnet jag hade under. "Mammas kläder", sa han och kramade om mig lite hårdare. Under kvällen har han varit nära mig hela tiden och gärna hängt på mig. Han somnade nästan när han lutade sig mot mig i soffan. De snuviga systrarna somnade samtidigt för en gångs skull. Redan halv åtta. Nu ligger de där och sussar - alla tre.

Glömde ju

Babylegs IIBabylegs

visa upp de fina baby legs som jag köpt till tjejerna :-)

I sin egen värld...


Nytt hem, ny start


Nu har vi äntligen flyttat! Åh, vad skönt det är, men oj vilken tid allt tar med två små babyligister. Första dagarna var Liv orolig och hade svårt att somna, medan Sonja var som vanligt.

Torsten som var största orosmolnet har accepterat flyten fullt ut. Han har växt med den. Sedan i lördags går han på toaletten både när han ska göra nr 1 och nr 2. Han badar och tvättar självmant ansiktet och blöter håret :-)

Erik trivs i källaren där han får vara ifred från alla småsyskon och Max har äntligen fått ett eget krypin.

Vi har köpt ett nytt vardagsrum och de gamla möblerna har fått flytta till gillestugan i källaren.

I trädgården blommar rosorna för fullt och en lång spalje med kaprifoler i olika färger har lite blommor kvar.

Nästa vecka ska Torstens avlösare börja och det känns pirrigt men jättebra. Sex timmar i veckan är vi beviljade... men det kommer nog att dröja innan det är avlösning...