Huuuuuuuuuuuh!

 Trick O' Treater Mummy Frankenstein's Bride  Spider Costume 


Fin dag

52005-187

Idag ville Torsten plötsligt till lekparken och vi slängde på oss kläderna och gick ut. Det är inte ofta han vill göra något så  vi passade på.

52005-184

Det var kallt ute och Liv och Sonja fick inviga vinterläderna. De somnade så fort vi kom ut. Det är jobbigt med omställning av klockan.

52005-183

Det blev en skön promenad i vackert senhöstväder. Lagom till att mina fötter började bli isbitar så fick jag lämna maken med barnen. De gick hem och åt medan jag gick till cirkelträff med FA (Föreningen Autism). Det är alltid skönt att prata med andra mammor (för det är bara mammor som kommer).

Höst

52005-182

Nu har jag varit ute på regnprmenader i några dagar. Idag var tjejerna alldeles rosiga om kinderna efter att ha sovit i regn och rusk. Inatt väntas stormen. Om det är för mycket busväder får Torsten stanna hemma från dagis. Vi har förberett ett lakan som han ska ha på sig när de ska klä ut sig imorgon. Men han är alltid hellre hemma om han får det erbjudandet. Jag ska plåtas för en artikel i Expressen imorgon bitti. Det kanske är dags att lägga på lite make då... det var längesen.

Ny medicin & friska barn

52005-181

Nu har barnen varit friska i en vecka drygt och igår började jag med en ny medicin för mina fötter och andra leder. Det känns som att ett nytt liv har startat. Vi kan gå ut och uppleva hösten med alla färger. Torsten och jag observerar varje morgon på väg till dagis alla hösttecken. Med upprepningarnas makt ska jag försöka få honom att förstå årstidernas växlingar.

Både Torsten och jag är ur slag just nu. På honom märks det genom hyperaktivitet och hos mig i sämre tålamod. Till på köpet snubblade jag när jag bar honom idag. Vi föll raklånga i golvet. Jag hamnade över honom. Stackars barn. Han slog armbågen och pannan och jag dunkade i höften. Är så lättad att han inte bröt något. Usch, vilken upplevelse. Och jag var arg när det hände. Liv och Sonja blev helt förskräckta och skrek de med. Kaos. Tur att styvisen var hemma och kunde hjälpa till med tjejerna medan jag plåstrade om Torsten. Jag känner mig som världens sämsta mamma idag

 
Crying 1 
Stulet från en annan blogg:

DAGENS:

Klädsel: Olivgröna baggy pants, röd/svartrandig top (m matchande strumpor)
Frisyr: För långt. Och rufs sen imorse. har inte orkat med det idag..

Tv: Såg reprisen av disnydags imorse.

Vill ha: Sömn.

Tråkigaste: Det regnar så

Roligaste: Att se barnen växa.

SENASTE PERSON SOM:

Sov i din säng: Tre ungar

Fick dig att gråta: Min bästa vän.

Fick dig att börja skratta: Torsten

Du gick på bio med: Oj, så längesen... Kan det ha varit Den perfekta Stormen med maken tro?

Du gick på stan med: Torsten.

Skickade ett e-mail till dig: Anne-Marie som ville gå på bio.

Skickade ett sms till dig: Nancy Grace.


HAR DU NÅGONSIN:
Sagt "Jag älskar dig" till en pojkvän och menat det: Njeä!


Bråkat med ditt husdjur: Ja, skällt lite har jag gjort...

Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Mitt liv känns lite så.

EXTRA STUFF:
Vad är du mest rädd för:Att orken tar slut.
Vill du gifta dig: Är redan gift.
Varit kär: Jorå.
Kör du bil: Nä.
Har du ett jobb: Passa barn. Räknas det? 
Gillar du att ha folk omkring dig: Ja, men det märks inte.
Är du ett hälsofreak: Lite.
Är du ensam nu: Alla andra sover.


FAVORIT:
Rum i huset: Vardagsrummet.


Parfym: Tresor (Lancôme).

Månad: September.
Mat: Just nu alla sorters pasta.
Dricka:Juice.
Godis: Sötlakrits.
Tidning: Nuförtiden är det Ögonblick
Film: Oh, brother where art thou.
Skådis: George Clooney är både snygg och hysteriskt rolig i ovannämnda film
Djur: Dammråtta.


Och så har båda somnat och mamma är glad

Och så har båda somnat och mamma är glad


Fortsättning - tack Jane!

52005-179


Åker vagn

Äntligen har jag lyckats få ner Sonja i vagnen. Vi tar det i etapper och jag fick ta upp henne tre gånger.


Åker vagn


TrädgårdsdagsIdag har Torsten hjälpt sin pappa i trädgården. Mest plockade han maksar och kikade på sniglar. Han hittade en sovande spindel och en skadad geting. De avslutade med gos på altanen innan mamma kom med nygräddade pannkakor som Torsten åt utomhus med glupande aptit.

Småtrollen hålls inomhus och isolerade från omvärlden till de blir FRISKA!!!

52005-173

52005-173


52005-171

52005-171


Tröööött!

52005-167

De kommer aldrig att bli friska... det ska vara snorkråkor på mina kläder för alltid. Det känns så :(  Jag pressar i dem Molipect nu på natten så att de ska få sova lite (och jag med förstås). Och jag vill ju inte att någon av dem ska få lunginflammation.

Min son har blivit en fläskätare. Han skulle ju bli vegetarian som mamma ju. Nu äter han fläsk för glatta livet på dagis - och lite hemma också faktiskt. Det hade jag väl aldrig kunnat tro.

Igår satt jag på ett möte i två timmar och när jag skulle resa mig och gå så haltade jag knappt alls. Tänk att jag hade suttit i hela två timmar och vilat foten. Det skulle jag göra oftare. Har lagt ner kryckorna nu i alla fall. Det är bara jobbigt. 

 
 


Tre sjuka skönheterNu är det fjärde veckan som Liv & Sonja är sjuka. De var nästan bra, när Liv vaknade igår natt och skrek. Feber och snuva - igen. Sonja har inte så mycket snuva men är hes och vääääääääldigt mammig. Jag ringer till BVC imorgon för att få råd om hur jag ska göra. Vi har städat och sanerat så gott vi kan och det råder beredskapsläge med handtvätt. Vi har missat rytmiken två gånger och på onsdag vill jag gå. Vi får se om jag kan ta åtminstone ett barn med mig......och så var det den här då... Inte en kroppsdel som ligger bra till, kan jag säga. Efter att ha överdoserat medicinen ett par dagar har svullnaden lagt sig och det gör mindre ont på morgnarna, men på kvällarna  är jag färdig att amputera. Jag kan pressa ner foten i skorna i alla fall. Förut var jag tvungen att ha sandaler på mig och det blev både kallt och blött.

Idag kom vår granne med en kasse äpplen till oss. Vi har inga fruktträd på tomten. Äpplena var jättefina och supergoda. Det är skönt i nya huset, säger Torsten och jag håller med.

In the clear!

JAG HAR INTE ALLS GIKT!!!

 
Raise The Roof 1 
Visserligen har jag fortfarande jäääätteont och går med krycka, men det är inte gikt - det är det viktigaste. Vem vill ha en sjukdomar som farbröder har när man är en kvinna i sina bästa år?!
 Hula Hoop 


ÄNTLIGEN ÄR DEN HÄR!!!

Costa Rica

COSTA RICA har äntligen anlänt !
 
In Love 
Nu är sjalgarderoben komplett. Den är t o m finare och gosigare än jag väntat mig.Första tanden & gossedjur...

Sonja & kattenLiv & katten

Liv & Sonja fick varsin katt när de föddes av en god väninna till mig. Livs katt är grå och Sonjas orange. Nu när de är lite större har de verklig glädje av dem. Liv snuffar sig till sömns med sin kattsvans. Stryker den mot kinden och under näsan :-) Sonja somnar ju inte i sängen utan i sjalen men hon ligger och kramar sin lilla katt hela natten. På morgnarna gosar de med dem och stjäl varandras. Tack Lotta för världens bästa present!!!

Tandborsten

Sonja har fått sin första tand. Den kom i lördags och är sulvass. Idag borstade vi på den med tandkräm - noga, noga. Vi har ju nyligen varit hos tandsköterskan som förklarat preciiis hur vi ska göra.