Idag...

Idag...

... fick jag reda på att min bästa väninna - barnens Gudmor - har cancer. Hon opererades förra veckan och vi hoppades in i det sista på att det inte skulle vara något allvarligt. Nu återstår att se vad som sker härnäst. Just när vi går och fasar för min mans operation och oro för att hans cancer ska visa sig vara tillbaka i full blom... Jag blir ledsen när jag tänker på vad min väninna eventuellt har framför sig i smärtsamma behandlingar. Kan bara hoppas på att jag kan vara ett stöd för henne trots att jag har så ont om tid för annat än barnen.

Vi har blivit med Hoppediz Delhi

Hoppediz DelhiJag införskaffade den för ryggknytningar men när jag packade upp den var Sonja så trött att jag fick knyta in henne genast och hon somnade medan jag knöt. Klart godkänt! Men den är väl kort för tjocka mig för omslutet x.

Sonja


Dagens hängmattebild

Dagens hängmattebild


I hängmattan

52005-8652005-85Hängmattan

Idag har vi haft riktigt mysigt med storken. Den har fått vara hängmatta åt hela barnaskaran. Torsten gungade länge och väl och mådde väldigt gott. Sonja ville helst hänga ut med armar och ben men trivdes också fint. Liv stängde ögonen och somnade så fort vi la ner henne i den. Två gånger låg hon och snarkade där och vi blev sittande med henne eftersom vi inte vågade lämna henne ens för en sekund. Så stadig är den inte.  Jag tror att Torsten kommer vilja att jag knyter upp hängmattan imorgon igen.

Äntligen har vi plats

Äntligen har vi plats

Äntligen har vi plats för sju personer vid matbordet. De sitter på varsin sida och slänger leksaker. Än är stolarna för stora och tjejerna för vingliga, men snart så ar de suttit in sig  
Way To Go

Idag åkte vi till MAXI och handlade. Jag har inte varit med och veckohandlat sen i höstas när jag var högravid. Vi packade in oss i bilen med småbarnen och åkte. Sonja fick vara hos mig i mei tai (som hon numera bor i) och Liv fick åka kundvagn. Torsten satt också i kundvagnen - när han inte var med pappa på leksaksavdelningen och grät över att de inte hade någon Batman. Han nöjde sig med ett lasersvärd dock.  När jag har alla mina barn samlade hos mig ute så där så blir jag så mäkta stolt. De är ju så fina alla tre. Och lugna var de också i affären. Torsten busade lite med Liv i kundvagnen men det var bara roligt.

Ja han har börjat busa med dem. Igår när första påhängsstolen kom (jag hade skivkat efter två, men fick bara en) och jag satte i Sonnis i den och sa till Torsten att vi måste vara försiktiga med den, då satte han händerna under stolen och sa: "Han håller." Han är förstås Torsten. Han skulle se till att hon inte ramlade i golvet. Sen strök han henne försiktigt på huvudet. Annars är det Liv och Torsten sonm funnit varann. När Torsten ska sova så ska han ligga nära henne. Jag får gå och flytta undan honom när han somnar eftersom det kan vara farligt för bebisar under nio månader att sova för nära sina större syskon. Han har också accepterat att hon blir lycklig av att se honom och nu när han leker kan han plötsligt involvera henne. Det blir nog riktigt bra när de växer upp lite och kan delta. JAG LÄNGTAR EFTER ATT DE SKA BLI STÖRRE!!!
 Crazy 


Liv i ny stol

Liv i ny stol


Sonnis i ny stol

Sonnis i ny stol


Vågmästaren

Vågmästaren


Liv


En fin dag

Runt, runt...

   

Idag har vi varit på på promenad. Torsten stannade och lekte i en lekpark och vi hade en liten blöjbytningspaus på en gräsmatta när Liv hade gjort nr 2. Sonja fick sitta i mei tai från början eftersom hon ändå hamnar där eller på armen. Efteråt var hon alldeles röd på näsan och kinden för att hon suttit och gnott ansiktet mot min tunika som var lite vass i tyget. Hon har åkt mei tai hela dagen. Först med pappa på förmiddagen och så med mig resten av dagen. För rättvisans skull tog jag en liten extrapromenad med Liv i min fina azurbrå sjal och hon pratade heeela tiden. Vi avslutade dagen med ett bad i baljan. Sonja blir alldelels lugn i badet och vill bara ligga och suga på tårna, medan Liv blir alldeles stollig. Hon sitter och tokler och sprattlar med benen oavbrutet. De älskar verkligen att bada.

Torsten har börjat med schema här hemma. Det gick inte att få till det utan. Dagarna blev för ostrukturerade. Men vi använder det bara när han inte längre vet vad han ska göra eller när han t ex ska borsta tänderna eller förberedas på att vi ska ut.

Sjuk igen

   Torsten

Grrr Nu har jag fått halsfluss igen! Jag tog sista kåvepeninet i torsdags och igår vaknade jag med ond hals. Idag är jag jättesjuk igen. Jag har fått en annan antibiotika utskriven. Så är det med storfamilj. Virus och bakterier bara går runt. Vi har lagt en mindre förmögenhet på läkarbesök och läkemedel de senaste månaderna. Det blev en trist början på Torstens sommarlov, med en mamma som bara vill sova och med två småsystrar som tar allas tid. Torsten inledde med att vakna kl 3 inatt. Sen somnade han om vid 7-8. Minns inte så noga eftersom jag var så risig. När han somnat fick maken ta hand om syrrorna så att jag fick sova en timme. Nu har de somnat för natten och jag ska göra detsamma fast klockan inte är nio än.  Wake Up 
Idag har vi tittat på djurenPå promenad

Vi tittade på grisar, får, kor, gäss, hästar, kaniner, marsvin, chinchillor, höns, illrar, råttor. och akvariefiskar. Vi åt glass och promenerade. Torsten var i sitt esse. Han sprang från ena hagen till den andra. Man märkte knappt att han varit vaken sedan fyra i morse. Han avslutade med att klättra lite i en klätterställning vid lekplatsen. Tjejerma skötte sig över förväntan. De satt mest i vagnen - t o m Sonja - och tuggade på fingrar och babyleksaker. De väcker naturligtvis uppståndelse var de kommer. Alla ska titta på dem. Kanske för att de är så onaturligt söta :-D Och så är de ju två... De sitter så fint i vagnen när Torsten håller i den. De är så förtjusta i sin bror. Till hans förtret (och illa dold glädje) skrattar de glatt när de ser honom. Speciellt om han busar och är yvig.

Det var en bra dag för föräldrar och barn. Tonåringarna stannade hemma....

Snyggingar

    Torsten

Trötta...

Trötta...

Igår jobbade jag i några timmar och när jag kom hem igen så var det ett väldans kaos. Tjejerna hade skrikit sen jag gått och maken och styvisen som hjälptes åt hade inte lyckats få dem att vare sig äta eller sova. De travade ansträngt omkring med varsitt skrikande barn.
När jag kom var det hög tid att äta så jag proppade dem fulla i gröt och la dem att sova och de var såååå trötta efter en förmiddag utan mamma. Hur ska det gå när jag ska jobba i tre veckor och Torsten ska vara hemma också?

Sommarlov

Torsten

Imorgon går Torsten sista dagen på dagis innan sommaruppehållet. Bästa kompisen slutar och börjar skolan. Det tycker vi känns jättetrist. Den pojken har varit Torstens idol och de har lekt så bra ihop. Som tur är finns det fyra killar till att leka med så det ska nog gå.