På sjalträff i Rudskoga
Edelweiss


Förälskad!!!


Kan man vara förälskad i ett par skor? Mina Rieker Antistress är uuuunderbaaaara! Jag vill ha dem jääääääämt!!! Jubel

Insektsfångare

Underbara Butiken Förr
Morgonkaffe

MMS

Morgonkaffe


Restaurangbesök
Helgens fusk

Sillröra med gräddfil och majonnäs och mackor på vitt bröd har gjort att jag gått upp lite istället för ner... nu är det hårda tag igen. Pust att det ska vara såååååå känsligt! Ska försöka planera maten lite bättre. Men det är så svårt att planera längre än två dagar. Idag ska jag i alla fall gå på pizzeria med barnen. Och äta sallad. Vad svårt att motstå bröd... men pyttelite kanske... :rodnar: Hur kan man vara så fast i kolhydratsträsket? Det gick så bra fram till helgen :( Och några jätteustvävningar har jag ju inte gjort. Inget godis eller så.

Trebarnsmamman


Mina rosor


Åh den fina edelweissen kom inte med. Längst till höger är en av John Davies som skulle bli 2½ meter. Inte ens 2 dm är de. Just nu täckt av vallmo och annat ogräs...

Glad Midsommar!


Allt om idag


Torstens nya dagtavla där vi sätter upp datum, årstid, veckodag och väder :)

Och jag måste ju visa mina bladlössutrotare

Grattis Ronja!

som fyller TVÅ ÅR IDAG!! Hoppas att du får en toppendag tillsammans med storasyster & mamma!

:vågen:

Imorse vägde jag mig och har gått ner två kilo den här veckan!! Och den är ju inte slut än!! Nu bromsar jag upp lite och lägger till lite frukt och en macka till frukost. Jag har alltså bara ett kilo kvar att gå ner... Vad fort det gick!!

Men nu skulle resten av kroppen behöva lite muskler också...

Trött och oinspirerad

Upp klockan fem på morgnarna och inte i säng förrän vid elva, tolv ofta... Det börjar kännas. Och jag saknar värmen. det ska ju vara 30 grader minst. Det är så skönt! Vill ha semester... det är fyra veckor kvar och tre veckor får jag. Det ska bli obeskrivligt skönt! Att få vara med barnen hela dagarna igen... Dagis slår igen veckan innan. Jag blir nog kvar i Degerfors ett tag till. Hade fått till sista augusti men det blir nog längre... kanske resten av året. Med lite förändrade arbetsuppgifter. Det blir kul! Men just nu här hemma borde jag röja lite... putsade fönster i söndags... men så tog all ork slut. Jag behöver nog sova mer... men barnen somnar sent ganska ofta. Man kan ju inte tvinga dem att somna.

Nu ska jag läsa boken för Sonja. Liv sover sen länge och Torsten tittar på SkrotNisse liggandes i sin säng...

Läs om Kalles pappa!

I augusti kommer Fredrik Hjelm ut med boken Vad händer med Kalle - en pappa berättar (Cura Förlag)
Läs mer
här!
Och här!

Bild på Fredrik Hjelms bok.

Okej att tejpa för ett barns mun...

Vad rädd jag blir när jag läser om dagiset i Lund där en förskollärare tejpade för ett barns mun med pakettejp med vå varv för att h*n pratade för mycket och inte lydda vid tillsägelse. Barnet är tre år. Övrig personal reagerade inte på att det var något anmärkningsvärt med händelsen utan en annan förälder fick komma till undsättning och klippa bort tejpen som fastnat i håret på barnet. Förskolläraren är omtyckt och duktig i sitt jobb så därför är det helt ok. han har blivit polisanmäld men fick fortsätta jobba. Tills media fick nys om händelsen. Då togs han ur tjänst. Andra föräldrar och kollegor tar honom i försvar!!! Hur kan man ta en sån gärning i försvar?! Någon hade yttrat att det inte var fråga om bestraffning utan ett skämt... Skulle mina barns dagsipersonal få för sig att tejpa igen mina barns munnar med paketeringstejp på skämt skulle jag polisanmäla på två röda sekunder. Och övrig personal... jag vill svära och spotta när jag läser.

Världen är full av hemska människor...

Syndat igen...

Igår fyllde maken år och jag motstod bullar, chokladbollar och tårta... men sen skulle vi grilla lite och jag kunde inte motstå majskolvar och sen åt jag en vegburgare med bröd. BRÖD!! Men vilket antiklimax! Det la sig som en degklump i magen :( No more bread!

mmm...

MMS

mmm...


Eriks tavla

en parafras från bilden i skolan


Lägger upp den här igen

Välkommen till Holland!

Kaninklänning
Sydda av
Florin

Jordgubb/Hallon till salu


Min tidigare missfärgade, avfärgade helt unika Hoppediz Jordgubb/Hallon är till salu

Jobbigt virus

Under helgen blev Liv sämre och ville varken äta eller dricka. På fredag kväll såg jag att hon hade sår på tungan... fula infekterade spruckna blåsor. Närakuten trodde det var streptokocker men odlingen visade ingenting. Sen blev både Torsten och Sonja sjuka. Sonja har knappt sovit alls inatt... inte jag heller. Fast vi har sovit hela morgonen. Till tio. Vaknade med en fot i örat och ett barn på magen (Liv som kröp upp och somnade på mig). Vi skulle ha åkt på student men det ser inte så ut nu...


Nu har Sonja somnat om i famnen...


Allting har en ände men korven den har två...

Slutet

Två veckor med Cambridge

En vecka ren kur och en vecka kombinerad har resulterat i en viktnedgång på 3,5 kilo. Hälften kvar... tror jag. 3-5 kilo till. Tallriksmodellen är ju bra. Är jag riktigt hungrig kan jag äta men mest grönsaker.

Liv har öroninflammation igen... vi har inte hunnit kolla hörseln emellan :( Öronbarn. Den här gången försöker vi utan antibiotika. Och Torsten tål inte fysikaliskt solskydd nu när han lättat upp så att han vill vara med ute i vattenlek och annat...

SommarRädda hajarna!

Rädda hajarna! Skriv på och sprid!

Förlåt mig

för jag har syndat! Idag har jag ätit två grillade majskolvar - en med lite smör och örtsalt och en helt naturell...

Skördat

Hela förra veckan skördade vi sallad från vår första pallkrage. Idag såg jag att rädisorna växt till sig ordentligt också.

Gräslök, ringblommor, krasse, luktärt, sallad, morötter och rädisor

Längst upp bönor, ärtor, gurka. Bönor och gurka frös när det var frost.

Luktärt och pumpa. Vänstra halvan är tom för där sådde vi smultron som inte grodde.