Vår?

image992
Så här ser det ut i rabatterna hos mig... Inte är det väl vår än?

Trädgårdskunniga, se hit!! Vad har hänt med den här rosen? Den ser inte frisk ut. Planterade den i oktober. En edelweiss.
image999

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie

Vi har knoppar på Snödropparna!

2008-02-10 @ 19:53:41
Postat av: Julia

Det kan jag slå! mina snödroppar har blommat sen strax efter nyår... Och snart är forsythian igång också... helt sanslöst...
Rosen kan jag tyvärr inte hjälpa dig med, jag har aldrig lyckats med mina....
Vad goa ungarna är förresten!
Kram

Postat av: Anna M

Oj har ni sånt väder i Göteborg...?
Här har vi haft vinter stundtals men däremellan varmt.

Hoppas att rosen klarar sig och att det bara är att klippa av det där svarta... om någon månad. Vill vänta till det är dags.

2008-02-11 @ 00:21:06
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Vera

Hej!
Rosen kommer nog klara sig fint. Om det blir någon mer köldknäpp kan du täcka den med lite granris. Sedan när björkarna har fått musöron, inte förr, är det dags att skära bort den döda veden på rosen. Då klipper du med en sekatör precis ovanför de "röda utbuktande ögonen" som sedan ska bli nya knopp. Preciiiiis ovanför, lämna ingen centimeter för då börjar det bara då ovanför knoppen och du måste bekära vid nästa öga istället. Var jag tillräckligt svamlig nu!? ;)

2008-02-11 @ 10:08:20
URL: http://mat.bloggagratis.se
Postat av: Anonym

Jag hade tänkt vänta till musöronen. Gamla rosor har jag tagit hand om med gott resultat men det här är första gången jag planterar nya. Tack för hjälpen Vera!!

2008-02-11 @ 10:10:12
Postat av: Camilla

Hej Anna!
Jag bad min pappa (rosexpert) titta på rosbilden, han sa att du bör plantera om den och att rötterna som sticker upp ska vara en bit under jorden. Det som var viktigt att tänka på var att rötterna under jorden inte skulle rulla sig uppåt, utan peka neråt. Sen ska du beskära som Vera skrev. Hoppas att den tar sig.
Mvh Camilla, en av dina tjuvläsare, hittat hit genom AFF

2008-02-11 @ 23:23:03
Postat av: Julia

Hej igen! Japp, sånt väder har vi! Vi har väl haft två dagar med lite lätt pudersnö och kanske fem till sju dagar med minusgrader - sen i höstas... Ingen vinter här inte! Men jag har tippat på en aprilsnöstorm! Men det är snudd på löjligt... En granne har hela sin rabatt full med gula blommor (kommer inte ihåg namnet) fast det är ju solsida förstås...
Kram!

2008-02-12 @ 00:02:10
URL: http://chocolatefrog.blogg.se
Postat av: Anna

Tack Camilla! Lätt erosion i rabatten :) Det ska på med ny jord också :)

2008-02-12 @ 15:41:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback