Gud hjälpe värmlänningar med autism!

Försäkringsöverläkaren i Värmland säger att hjärnans avvikelser som vid autism/AS inte är en medicinsk diagnos på organnivå.... Man kan undra vad han tycker att det är då... I vilket århundrade lever han? Är han kvar i tron och övertygelsen att det är kylskåpsmammor som skapar autistiska barn?  Sorgligt att en sån imbecill ska ha så stor makt över så många människor.

Kommentarer
Postat av: Anna M

OK, det var tydligen bara jag som tyckte så... innebär det att resten av er inte anser att det är en organskada utan en psykisk sjukdom?

Postat av: Mammatilltvå

Jag förstår inte riktigt vad som stod ?! Vill du förklara ? Ibland har jag bara så svårt att förstå & få ihop orden...

2008-02-16 @ 17:12:00
Postat av: Anna M

Ja, förr trodde man ju att autism berodde på att mammorna inte knöt an till barnen utan var känslokalla, men sen har man kommit på att autism har organiska orsaker t ex hjärnskador. Den här läkaren anser inte att det ären organisk skada utan en psykisk sjukdom om jag förstår honom rätt. Ungdomar med autism i Värmland fäår inte aktivitetsstöd från fkutan ska ut på öppna arbetsmarknaden. Sjukt!

2008-02-16 @ 17:34:43
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Lindel0u

Jag tycker naturligtvis att det är bedrövligt. Jag visste bara inte vad jag skulle skriva. Kylskåpsmammor finns inte.Känslokalla mammor finns naturligtvis,men inte som ger sina barn autism.
Barn med känslokalla mammor
har stora sår från barndomen men klarar oftast att slå sig fram alldeles utmärkt i livet. Maskrosbarn?
Första gången jag hörde uttrycket trodde jag att det var mammor med många lappar,scheman och påminnelser på kylskåpen till förmån för sina barn:-)

2008-02-16 @ 19:12:12
Postat av: Anna M

Såna som vi alltså? ;)

2008-02-16 @ 19:15:39
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Mammatilltvå

Aha ! Då är jag med på vad du menar ! Och måste då säga att den där läkaren verkar totalt j*vla dum i bollen !!!! Undra om det öht finns ngn annan läkare som håller med honom om detta ?! Och hur kan man ha en läkare anställd på FK när han måste träffa en hel massa människor med div. funktionshinder ?! Vill FK spara pengar ? Neka dessa människor stöd, skicka ut dom och sök jobb på egen hand. Bara "vi" sparar pengar...Finns det ingen som ifrågasätter hans teorier ? Usch vad jag gick igång :) men blir bara så upprörd...

2008-02-16 @ 22:10:34
Postat av: Anna M

Försäkringsläkarna på fk träffar aldrig patienterna utan gör bara bedömningar utifrån andra läkares underlag. Själva vitsen med det är att de inte låter sig påverkas av patienten utan kan göra objektiva bedömningar - om jag fattat rätt.

2008-02-16 @ 22:15:53
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Ann-Marie

Jag tycker att det låter lite som Eva Kärfves
och scientologernas snack. Är det inte en påvisad organskada så finns det inte! Och man har ju ännu inte kunnat påvisa vad som är fel, eller var felet sitter vid autism. Fast de allra flesta är väl idag överens om att sitter "någonstans" i hjärnan!
Ja tack o lov att vi bor på andra sidan länsgränsen!

2008-02-18 @ 19:06:27
Postat av: Anna M

Gillberg säger ju tvärsäkert att det är en organskada. Och det är den info som vi fått från alla håll. Ja visst rimmar det Kärfve och scientologer (undrar vad hon själv gillar den sammankopplingen - mellan Kärfve och scientologerna alltså)

2008-02-18 @ 20:00:07
URL: http://tartmamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback