Mammas Petilalkaka

Tveksamt om det här är ett barnmatsrecept, men det får ligga inom den kategorin enbart p g a namnet. Mammas Specialkaka kallade jag den en gång när Torsten undrade vad det var för något.

Ugnen på 175 grader.

3 ägg
2 dl fruktsocker (för att undvika instabilt blodsocker)
100 g mjölkfritt margarin
1½ dl havremjölk el havregrädde
3½ dl vetemjöl
1 stor tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
kanel (förebygger diabetes), kardemumma, ingefära (universalmedel mot allt) efter behag

Smält margarinet. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de torra ingredienserna medan du vispar. Likaså det avsvalnade margarinet och havremjölken/grädden.

Häll över i en smod "bröad" form. In i ugnen i minst 45 minuter.

Notera att empiriska undersökningar visat att det inte går att använda dinkelmjöl...

 
Cake 2 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback