Läs den!!

Fredrik Hjelms bok Vad händer med Kalle - en pappa berättar har kommit ut och den är underbar! Jag köpte två ex eftersom jag ofta lånar ut böcker och jag tog ett alldeles färskt ex till Torstens förskola. Där köptes genast in ett ex till personalen på de andra avdelningarna. Det är ju de som möter föräldrar och får tala om att man tror att det är något annorlunda med deras barn. På det vis som Kalles fröknar fick göra till Kalles mamma och pappa. Läs den och tipsa era förskolor!! Kanske orkar jag med en recension senare, men just nu kan jag bara säga: Köp den! Läs den!

Och musiken, Fredrik!!! Tack!!

Bild på Fredrik Hjelms bok.

Cura förlag

Kommentarer
Postat av: lillkillensmamma

Jag har varit på bokmässan och träffat Fredrik Hjelm! (Kallepappa: Jag var mamman i blommig blus)

Och så träffade jag "En sked-för-morbror-fred-mormorn".

Tänk om du skulle ge ut din blogg i bokform en dag, Anna? Det kanske kunde vara en ny gnista?

Och jag kanske också skriver mina memoarer en vacker dag. Inte i bloggform, men möjligen i bokform... Men, vi får vänta på en "happy-end" först...

Kram, S

2008-09-26 @ 21:09:04
Postat av: Anna M

Vad kul S! Jag har inte läst En sked för morbror Fred.... det är systern väl som berättar om hur hemskt det var att växa upp med syskon med autism? Jag vill inte läsa den... jag vill inte veta! Tyckte du om den?

Postat av: Angela

På tal om böcker...har du läst Explosiva Barn av Ross W. Green? Jag har så svårt att ta upp en bok som har ett sånt, jag vet inte, aggressiv (?) titel. Om du har läst den...tycker du att jag ska?



Skickar en hel massa kramar från en höstig norrland!

2008-09-26 @ 23:24:09
URL: http://ratherthanhousework.blogspot.com
Postat av: Anna M

Explosiva är jättebra Angela! Den ska absolut läsas! Det var nog en av de första jag läste och jag rekommenderar den till alla med barn som har svårt med flexibiliteten. Som får utbrott. Den finns i pocket och är billig och brukar dessutom finnas på bibliotek. Läs, läs!!

2008-09-27 @ 07:35:48
URL: http://tartmamman.blogg.se/
Postat av: lillkillensmamma

Ja, Anna. Nu har jag läst en sked för morbror Fred. Det gick på två timmars sträckläsning i går kväll. Den var inte alls hemsk, visst tog det upp hur jobbigt det kan vara och alla "förbjudna känslor" författaren känt mot sin bror. Men så är det ju. Det var absolut inte en "tyck-synd-om-mig-som-vuxit-upp-med-ett-handikappat-syskon-bok." Tvärtom, den bjöd på många igenkännande skratt och en och annan inkännande suck. Hon är inte bitter, om det är vad du är rädd för?

Sedan kan jag kanske tycka att författaren är väl glad över att själv ha två "friska barn." Men, jag har ju ett ytterligare annat perspektiv än hon. Så, det är OK. Tror jag.

Funderar på att köpa in några ex. till jobbet, tror att många syskon i tonåren faktiskt kan behöva en sådan bok. Det ÄR en annorlunda familjesituation och man är vid sidan om som syskon. Både hemma och i "samhället." Det kan man vara i andra familjer också, och de parallellerna drar hon också.

Köpte Freds bok också, men den har jag däremot inte orkat läsa ännu...

2008-09-27 @ 14:35:03
Postat av: Angela

Thanks Anna! Har beställt den. Vet att den finns på biblan men tänkte att Calles resursperson bl.a. kanske kan läsa den sen. Måste ber om ursäkt för att jag la aldrig ut receptet för pumpasoppa på min blogg. Är du fortfarande intresserad? Den jag gör är helt vegetarisk. Jag ser faktist fram emot Halloween av just denna anledning...pumporna som säljs är dock bamsestora och jag ber alltid om att få en delad och brukar få en 'are you crazy lady..' look av den butiksbiträde som tillfrågas...

2008-09-27 @ 22:30:52
URL: http://ratherthanhousework.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback