Ett år utan LSS

För ett år sen slutade vår avlösare och samordnaren i kommunen skulle höra av sig så fort han fått in någon lämplig... Han har inte ringt än. Antagligen har vår kommun bara olämpliga personer anställda.

Kommentarer
Postat av: sagas mamma

Men.. har ni blivit glömda?? :-O
:-(
Ring och klaga!
Kram

2008-05-04 @ 23:23:36
Postat av: Perlen

De två avlösare som vi har, har vi fixat själva. Kommunen har inte haft någon att erbjuda på 2 1/2 år.

2008-05-05 @ 09:28:34
Postat av: Vera

Det är så att man baxnar. Vad är det för strutsmentalitet?

Postat av: Anna M

Så här går det till. Både i vår kommun och på många andra ställen i landet. Synd Vera att det inte har något nyhetsvärde :( På pappret har vi allt stöd i världen - 6 timmar/vecka. Men i verkligheten inget alls. Avdrag i beräkningen av vårt merarbete har vi också på vårdbidraget - för en pappersbit som det står att vi har rätt till 6 timmars avlösning i veckan - fast utan avlösare.

2008-05-05 @ 17:18:18
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Vera

För mig har det nyhetsvärde, så det kan hända att nån på "din" tidning också tycker det!

2008-05-05 @ 18:16:36
URL: http://mat.bloggagratis.se
Postat av: johannapannan

men ska man skratta eller stortjuta över en sådan grej? Det är ju så himla tragikomiskt att det inte finns??

HOppas att det finns något sätt att sätta eld i baken på dem!!

2008-05-05 @ 21:20:52
URL: http://johannapanna146.wordpress.com
Postat av: Jenny & Benjamin

Det låter fullkomligt sanslöst.
Men smart förstås, från kommunens sida. Inte nog med att de slipper betala för er avlösning - de har ER att betala för den i form av delar av vårdbidraget.
Jag vet inte om jag borde skratta eller gråta, men du har nog rätt: Er kommun HAR nog bara olämpliga personer anställda. :skakar på huvudet:

2008-05-05 @ 23:41:58
URL: http://jennyonline.blogg.se/
Postat av: anna m

Det ännu lustigare är att det inte går att överklaga eftersom de har gett oss rätt till avlösare. Det är endast beslutet som går att överklaga. Verkställigheten däremot.... Men som sagt, så här har måååånga familjer med funktionshindrade barn det i vårt land. Verkar nästan vara mer regel än undantag. LSS är ett skämt.

2008-05-06 @ 07:27:31
Postat av: ingrid

kan inte annat än hålla med anna här. LSS är ett stort skämt. Till min lilla pojke har vi 5 timmar i veckan godkänt o beslut på det. Sista året har vi på sin höjd kanske fått 2-2.5 timmar per vecka o vissa veckor 1 timma. Vi blev utan avlösare i juni/juli förra sommaren,de skulle ringa precis som hos er anna. Men jag ringde o tjatade själv så efter 3-4 månader hade de en person. Men som sagt det fungerar inte ändå. Och du kan ju bara överklaga ett skriftligt beslut på att du INTE får LSS. Verkställigheten är ju inget att göra åt. Dock tycker jag att du framöver ska prata med fk om detta för det ska inte påverka vb om ni inte får en timma i veckan avlastning. De har inte erbjudit er en enda person på detta året alltså? Dåligt,riktigt dåligt. Sen att ha en ledsagare via LSS vilket innebär att jag ändå får köra min son dit o hem vad de nu ska göra. Det är ju helt sjukt det är ju ingen avlastning det.

2008-05-06 @ 10:56:10
Postat av: Anna M

Jag har tagit upp det med försäkringskassan och i länsrätten när jag överklagade fk:s beslut om vårdbidrag men fick inget gehör. De går på beslutet. Nästa gång ska jag inte ta upp det alls. Lika bra att inte söka om LSS eftersom det ändå bara straffar sig.

2008-05-06 @ 21:25:07
URL: http://tartmamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback