Jaha så var kampen igång...

Effekterna av calbeck-kommittén har börjat visa sig. Autism är inte längre tillräckligt för att få rätt till särskola. Man måste till det ha en utvecklingsstörningsdiagnos. Får man en okunnig psykolog som utför testerna kan man tvingas till grundskolan... Det är där vi står idag... Nu laddar jag för strid.

Kommentarer
Postat av: ingrid

vadå....har de redan ändrat skrivningen nu? Det skulle väl dröja ett tag.
/ingrid

Postat av: Anonym

Nej skrivningen är inte ändrad. Jag har varit i kontakt med skolverket. Lagen kommer heller inte ändras utan bara riktilinjerna. Rätten till särskola för barn med autism ska inte försvinna!!! Jag rustar till strid!

2008-04-01 @ 11:45:27
Postat av: anna m

Återkommer med ett längre inlägg ikväll...

2008-04-01 @ 11:47:07
Postat av: Ewa S

SKönt att de stramar upp riktlinjerna rejält tycker jag till skillnad från dig. Jag önskar inte fler elever som dottern och kompani som tvingas in i särskolan av okunniga psykologer som tror att detta är en variant för våra barn! Föjden blir djupa själsliga ärr och psykiska men för livet. Dotterns bipolära sjukdom kanske hade funnits även utan särskolan men hade aldrig blivit i så hög grad. Detta för att jag gick i den idiotiska fällan att hon skulle må bra där???

2008-04-01 @ 18:13:40
Postat av: Anna M

Det finns ju särskola och särskola Ewa, precis som det finns skola och skola. Anledningen till att vi vill att vår son ska gå i särskolan är att han hör hemma där p g a hans förståelse av omvärlden. Han skulle inte klara grundskolans läroplan.

2008-04-01 @ 18:19:21
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Träflisan

Jag trodde att det var det som gällde när jag började föra kampen om min sons skolgång, att det var tvunget att vara en konstaterad utvecklingsstörning jämte autismen för att han skulle få gå i särskolan. Blev glatt överraskad när jag insåg att det inte var så, vår som går nu i särskolan (första året) och det är toppen!! Liksom Annas pojk skulle vår pojk inte klara av grundskolans läroplan, det skulle vara fruktänsvärt att ta honom dit. Det här är däremot anpassat efter varje barns olika färdigheter och skulle det sen visa sig att han behöver en större utmaning så kommer de att slussa över honom till en "vanlig" klass. Ser på honom att han mår jättebra i skolan. Det är en liten klass, endast 4 barn och 4 anställda. Kan det bli bättre!?! Jag hoppas ni får komma hit också Anna! Kram!

2008-04-01 @ 18:37:20
Postat av: Anna M

Det är planen M! Samklassen siktar vi på!

2008-04-01 @ 18:50:31
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Anonym

Särskolan för min del slutade med att jag sitter här med starka tabletter och ingen ork på grund av min stämpel ifrån särskolan. Jag är utestängd ifrån vanliga gymnasium. Jag kan välja särskolegymnasium. Jag kan inte bli jurist som jag vil. eller jo, jag kan välja att packa blöjpåsar på samhall. Men jag kan inte bli det jag vill. Jag hatar min mamma. jag hatar henne verkligen. Hon gav mig inte det val jag ville ha. Hon gav mig inte rätigheten att välja själv.

Jag vet bara att jag är betraktad som dum i huvudet och så kommer det att förbli.. Jag orkar inte mer. Jag kommer lägga in mig på sjukhus idag. Om de ens vill ta in mig. Förra gången så slängde de ut mig och sa att jag var inte tillräckligt dålig fastän mina armar var fulla med skärsår och jag var packad.

2008-04-01 @ 18:57:49
Postat av: Anna M

Kära Anonym! Det låter förfärligt. Men för barn som inte klarar att gå i grundskolan och som ändå aldrig kommer att kunna läsa vidare. Aldrig få ett riktigt yrke...för dem är särskolan ett allternativ. För oss handlar det om en klantigt gjord utvecklingsbedömning...
Jag hoppas innerligt att du kommer att må bättre i framtiden.

2008-04-01 @ 19:22:01
URL: http://tartmamman.blogg.se
Postat av: Eva med Jonathan

Min son klarade sig på fn. tilläggsdiagnos utvecklingsförsenad...att ta sig in i särskolan.
Men jag kan inte hålla med om att anta att autism är för alltid /livslångt osv. Det vet man ju nte så länge man forskar kring det! Jag ger aldrig upp hoppet om att min son ska kunna bli av med sin autism i framtiden. Jag är iaf glad att han är _mycket _ bättre nu sista halvåret + att han har möljighet att läsa vissa ämnen i vanlig klass sen om han klarar av det. Jag vägrar tro att all autism är oåterkallelig...Gåtan ska lösas! :) Jag försöker bara tänka positivt...

Kram Eva!

2008-04-06 @ 00:27:10
Postat av: Anna M

Eva du och jag har olika syn på autism helt och hållet och det är ok för min del. Jag ser inte att det är något "fel" på T utan att han behöver anpassning för att fungera men att han är fullkomlig som han är... Kan och vill inte tänka mig honom annorlunda än vad han är idag. Han utvecklas i en bra miljö med stimulans och anpassning. För mig finns inget att bota. Och ingen sorg. Ingen kamp. Och fullt av hopp!

2008-04-06 @ 08:45:41
URL: http://tartmamman.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback