I dagens Metro...

...kan man läsa om en mamma som står medåtalad till grov fridskränkning av sina barn p g a att hon medvetet lämnat sina barn hos pappan trots att hon vetat att han misshandlar dem.

Åklagaren menar att det är mammans uppgift att skydda barnen från den behandlingen och det håller jag med om. Men så undrar man över alla de kvinnor som sitter i vårdnadstvister med sina f d män som misshandlat både dem och barnen och där både tingsrätt och hovrätt ser till pappans rätt till sina barn och att alla barn har rätt till en pappa... T o m tilldöms fäder som är dömda för sexuella övergrepp mot sina egna barn vårdnad om samma barn.

Att växa upp med våld och hot och att ingen tar ansvar för att det ska upphöra... att ingen säger till barnet: Det här är fel. Du ska inte behöva ha det så här. Det är det största sveket. Åtalet mot mamman som lämnat sina barn till en pappa som misshandlar är riktigt tycker jag, men det rimmar dåligt med den övriga synen där man dömer tvärtom. Och där åklagare inte tycker det är värt mödan att åtala. Ett ruttet rättssystem...

Kommentarer
Postat av: Mingla

Var det inte du som var på Ica igår?

Postat av: anna m

ICA? Nej det tror jag inte...

2008-04-18 @ 09:29:56
Postat av: Karin

Riktigt ruttet. många av oss mammor som vill beskydda barnen måste lämna barnen till en miljö som är skadlig, just för att pappan har rätt till sina barn. Och barnen har ingen/liten rätt att slippa.

2008-04-18 @ 18:13:37
Postat av: Julia

Usch ja, det svenska rättsystemet är helt åt fanders, inte bara i sådana fall som du skriver om... Ibland undrar man hur en förälders rätt kan vara större än ett barns behov, vare sig det gäller fysiskt våld eller brist på närhet.
Man får ont i magen och går och tar sig en extra kram från en go unge...
Kram på er och trevlig helg!

2008-04-18 @ 21:36:21
URL: http://chocolatefrog.blogg.se
Postat av: Vera

Jag har träffat sådana mammor som du skriver om. Mammor som misstänker att barnen far illa hos den andre föräldern och är skyldiga att skydda sina barn samtidigt som de riskerar att förstöra för sig själva i en vårdnadstvist, om de inte lämnar över barnen för umgänge... Det är så fruktansvärt grymt mot barnen.

Sen är ju polisens kunskap i att förhöra barn helt eftersatt på många ställen, så barnens vittnesmål sjabblas bort och blir värda noll och ingenting i en rättsprocess. Ruttet är bara förnamnet, när det är barnens säkerhet som borde sättas, så i särklass, först.

2008-04-19 @ 18:38:39
URL: http://mat.bloggagratis.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback