Mjölkfria raggmunkar med lingon- och blåbärssylt
Barnen har haft dålig aptit när de varit sjuka och då är det bra att kunna bjussa på något riktigt gott! Och nyttigt!
Receptet ger 6-8 stora raggmunkar.
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2-3 finrivna potatisar
½-1 finriven morot
1 msk finhackad spenat
4-5 dl havremjölk
Lättsockrad lingonsylt eller rårörda lingon blandat med osötad blåbärspuré
Till Torsten tillsätter jag 1 tsk dolomitkalk
Kommentarer
Postat av: johannapannan
tack! precis vad jag behövde!! hur visste du det?
Postat av: Anna M
Det här behöver alla småbarnsföräldrar :)
Postat av: Sanna
Låter gott! Kan man ersätta dinkelmjölet med vanligt vetemjöl och havremjölken med vanlig mjölk tror du? Är sugen på att pröva receptet snarast och dinkelmjöl och havremjölk finns inte i mitt skafferi...
Postat av: Anna M
Det är klart att det går! Mina barn är mjölkallergiska och dinkel är nyttigt men annars går det bra att byta ut. man kan nog trixa lite hur man vill med recepten. Det är så jag lagar mat :)
Postat av: sissi
den där tårtan nedan den låter syndigt god!
Trackback